Svar på frågor del.1 /Frida

Favorit klädaffär ?

Köper i stort sätt aldrig kläder till mig själv, haha. Men brukar väll gå in en snabbis på gina tricot och bikbok ibland.

Bästa vän ?

Jag har flera väldigt bra vänner, som Tove,  Julia, Caitlin, Matilda och Emelie.

Mål med Chickan ?

Nu först och främst är det att lära känna henne och hitta stadiga rundor i 110-115. Jag vill inte gå upp i höjd innan allt känns 100. När det känns bra går vi upp i 120. I framtiden finns de drömmar om att hoppa Junior SM, Amatour of Amatours i Falsterbo, Young rider klassen i Skandinavium. Jag tror att Chickan kan komma långt om jag- Malin- Teamet formar henne rätt.

Vilket panband blev det till Chickan?

Detta, kommer bättre bilder när Chickan bär det! 20140719-172341-62621529.jpg

Favorit stället att vara på?

Förutom i stallet och på tävlingar så älskar jag både min mormor och morfars sommarstorp och min farfar och farmors sommarland i skärgården. Sen tycker ja att Falsterbo är en helt underbar stad, eller Skåne överhuvudtaget. Thailand är helt underbart också, haha det blev flera favvoställen.. 😉

Kan du inte lägga upp en video från typ första hoppträningen du nånsin gjort. Och sen en av de nyaste. Så man kan se utvecklingen du som ryttare?

Svårt med första träningen då jag kanske var typ 6-7år, men här är en av mina första riktiga tävlingar med Nemo och den andra är från tidigt i våras med Viggo på Ljungby.

Lite skillnad på dessa rundor, hindren betydligt högre och betydligt bättre ridning, eller vad säger ni ?

Känslan när du rider in på tävlings banan?

Jag är väldigt sällan nervös, om det är någon gång som de pirrar till i magen  så är det vid insläppet, precis innan jag ska in. Repeterar banan i huvudet, klappar om hästen och rider in. Jag älskar känslan av att vara så taggad att visa upp mitt och hästens allra bästa. Älskar att tävla och älskar atmosfären inne på en tävlings bana.

Är du rädd/nervös att hoppa högt, eller litar du på hästen?

Om jag sitter på en häst som jag känner och har kontroll över är jag aldrig rädd för att styra på ett maffigt hinder. Däremot om jag känner att hästen inte riktigt vill som jag, att jag inte har den med mig och framför mig, eller att hästen själv är osäker och det är jag som måste ta hela ansvaret. Jag vill ha kontroll över allt och om jag inte har koll på alla delar, då kan jag känna mig lite osäker, men jag skulle inte säga att jag är varken rädd eller nervös. Jag ballar aldrig ur när jag styr mot ett hinder, då är det bara fram och över som gäller! 🙂 

Bästa minnet ?(ej häst relaterat)

Ett fint minne som är nyligen var när jag gick ut 9an, vi gjorde en underbar klasseresa, härlig 9ornas middag, hela klassen grät på avlutningen, men jag lämnade skolan med bra betyg och kom in på gymnasiet som jag ser fram emot att börja på om mindre än 1månad. Vet inte om de är de bästa, men ett bra iaf.

Bästa minnet ? (Något med häst/-ar)

När jag var på Drammen Spring Tour i våras, hade en period där när mitt självförtroende spökade, kände mig väldigt dålig och bommarna ville inte ligga kvar. När Viggo och jag sedan gick in i sista dagens Grand Prix och gör en dubbelt felfri ritt, blir 5a och bästa Svensk. Den känslan slår mycket!

IMG_5489

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *