Vinnarna i bloggtävlingen

Vinnaren av bloggtävlingen, med bäst motivering är.. trumvirvell
Stina Nilsson! Hon vinner Aloeverashampoo, Conditioner, Nano spray samt Mirra shine från K9.

Det hon tycker är bäst med att ta hand och pyssla med hästen är :
”Det jag tycker är det absolut bästa med att pyssla och göra i ordning en häst är nog att skapa en kontakt, ett band mellan häst och människa. Att stärka band som signalerar om trygghet och vänskap. Att pyssla med sitt djur är oftast på våra villkor.  VI vill gosa där, VI vill borsta där, eller VI vill klippa där. Skulle hästen få bestämma så kanske den helst hade sluppit. Egentligen skulle vi ställa oss frågan, vem är det som ska ta kontakt med vem. Är det vi som ska stampa oss på rakt in i hästens kanske ända trygga plats, eller ska vi erbjuda en kontakt men låta hästen ta steget.  Jag tror att pyssel och mys ska vara på hästens premisser. Lyssna på hästen, titta på hästens kroppsspråk och även öronen. Backar hästen, så försöker den säga att den inte trivs med något. Antingen kan det vara rädsla, att hästen inte förstår eller att den har ont.  Jag tycker att det är viktigt att man aldrig skyller ifrån sig på hästen, för den har inte bett om att stå uppbunden i gången eller liknande.  Jag tycker att det är viktigt att läsa av hästen, samtidigt som man måste visa vem som bestämmer. Pyssel och mys är ett ypperligt tillfälle att visa hästen att här är jag, du har din bubbla och jag har min. Det är när hästen förstår och vet sin plats som man först kan börja kommunicera. Innan man visat hästen vilken plats den har så är det ingen ide att börja skapa band. Banden kommer ändå brytas när det sker ett missförstånd. Ett missförstånd om vem som bestämmer. Jag tycker därför att pyssel med häst är ett bra sätt att lära känna sin häst. Veta vad den tycker är skönt, veta vad den är misstänksam emot. Är hästen rädd för flugspray exempelvis så är inte bandet mellan er tillräckligt starkt. Hade bandet varit starkt mellan er så hade den litat på dig som ledare och inte brytt sig när man sprayade med sprayen. Den hade litat på dig. Litat att det du gjorde inte skulle göra ont eller vara obehagligt. Hästen är inte dum, det finns oftast alltid några orsaker till att den reagerar som den gör. Grunden till ridningen på ryggen är grundarbetet och kontakten  mellan häst och ryttare på marken.   Självklart är pyssel och mys en fördel, då det ofta kan stärka band mellan häst och ryttare. Pyssel och mys kan ju även vara att göra hästen fin och kunna borsta, rykta, klippa och så vidare. Men jag tror hela tiden att man ska tänka på kontakten i första hand, för att sedan kunna få ett starkt band till hästen. Man ska hela tiden  tänka att man gör saker på hästens villkor, SAMTIDIGT som man är en stark men lyhörd ledare som förmedlar trygghet. Som sammanfattning är pyssel och mys bra och kul då man stärker band till ett livs levande flyktdjur.”

På 2a pris går till Emelie Myren. Hon vinner Aloeverashampoo, Conditioner samt Nano spray från K9.

Emelies motivering:
”Det bästa med att pyssla om hästen tycker jag är att man lär känna hästen. Man lär sig vad den tycker om och inte, vart den har sina favoritfläck för att bli kliad och borstad och hur den reagerar på olika saker.  Man blir verkligen kompis med hästen vilket ger stor skillnad även i ridningen.När man gör iordning hästen vill jag att allt ska glänsa och se fint ut, det är verkligen viktigt. Rykta tills hästen glänser om pälsen, hovarna ska vara helt rena och insmorda så att de verkligen glimmar, manen och svansen ska vara helt jämnklippt och svansen ska också vara riktigt fluffig och så att man bara kan dra handen igenom den. Ansiktet ska vara helt rent och torkat runt ögon och näsborrar. Hästarna har ju trotts allt inte valt från början att vi ska rida på dom så när vi gör det och kräver mycket av hästarna är det viktigt att behandla dom på bästa sätt. så de sedan kan pprestera. Dessutom är det betydligt roligare att gå ut och rida en fin välputsad häst än ner den har smuts och kissfläckar över hela kroppen, man får nämligen en bra känsla redan när man lämnar stalldörren. Så det viktiga alltså, att man tar hand om hästen på bästa möjliga sätt och att man lär känna och komma nära hästen.”

3e pris går till Elsa! Hon vinner Nano Spray från K9.
Hennes motivering:
Det bästa med att pyssla med min ponny är han alltid njuter! Så fort jag börjar rykta honom somnar  han nästan. Han älskar att bli ren och jag tycker det är riktigt roligt att pyssla om honom. Lacka hovarna, schamponera, knoppa manen och fläta svansen.
Det är också mysigt med egentid tillsammans med sin ponnyn/häst (beror på vart man står såklart) och man kan prata med den ;)  Speciellt om det är innan en tävling brukar jag berätta för honom vad som är på gång!

 

Kul att så många deltog i tävlingen och Grattis till vinnarna! Om ni som vunnit mejlar mig er adress, så får ni priserna hemskickade till er! skicka till fridawygler@hotmail.com

 

Dags för bloggtävling!

Jag har ju varit helt fast för k9-produkterna, sedan jag köpte första gången. Snacka om att jag blev glad när jag träffade dem i Falsterbo och de var intresserade av ett samarbete med mig! De är verkligen supertrevliga och när jag frågade om jag fick ge någon av mina läsare chansen att prova produkterna med så var det inga problem.

Så, i samarbete med k9 Horse Care kör vi nu en tävling! Det här är priserna:

1:a – pris Aloevera shampoo, Conditioner, Nano spray och en Mirra shine

2:a – Aloevera shampoo, Conditioner, Nano spray

3:je – 1st Nano spray

Tävlingen går till så att ni delar detta inlägg på er blogg (Facebook om ni inte har någon blogg) och i en kommentar till det här inlägget också beskriver vad som är det absolut bästa med att pyssla om/göra iordning en häst. Teamet och k9 är enväldiga domare men vi letar efter känsla:)

Lycka till!

20140731-193309-70389861.jpg