Right now

Fredag eftermiddag. Sitter och väntar på att få ha lektion. Haha nevars men ett hål på två timmar är lite segt på fredagar såklart. Pluggar dock matte, trigonometriska ekvationer, redan krångligt efter en vecka i matte 4. Hade även tänkt jobba in nästa veckas matte så jag slipper matten nästa vecka när det blir en hel del party. Vi har fått schemat nu och jäklar vad taggad jag är. För er som inte har koll så har vi en såkallad ”träningsveck” alla 3or på skolan. Och passar även på att ha inspark för de nya 1orna då.

Eftersom min bil pajjade igår så åker pappa med till stallet ikväll. Chickan och Mille ska trimmas!

14087322_897910913647192_1051629619_o

 

trevlig fredag!

Min bil är trasig = katastrof

Åhh, skulle svänga förbi Hannas skola på min håltimme och skjutsa hem henne och köpa mat. Så funkar inte min kära bil. Blev så ledsen då. Men morfar och mormor ryckte ut och ska hjälpa mig att fixa den. STORT TACK!

Som tur var hade mamma inte tagit sin bil till jobbet idag. Vilket är lite konstigt för hon gör alltid det.. MEEEN vi kunde iaf låna den och köpa mat och så kunde jag låna den till eftermiddagen. För efter skolan åkte jag till stallet. Mockade och tog in Chickan och hennes granne Svante. Så bra väder att de fick gå ute till strax efter 4! Fixade allt annat i stallet och longerade sedan Chick med snodden. Ville att hon skulle få sträcka ut ryggen i lugnt jogg efter gårdagens tuffa träning.

Efter det skulle jag till Mille men han har tappat en sko igen. Så åkte ut till Frida och Troy och tränade dem lite. Alltid så mysigt att träffa Frida och Malin. De fick hoppa serier idag och var så duktiga. Åkte sen till Mille och pysslade med honom länge. Borstade och masserade rygg.

NU är jag hungrig och kasslergratäng står på matsedeln. Ska bara in och duscha först.

ANF_3937

Har förresten fått bilderna från fotoshooten för Star Rider. Här är ett smakprov. Vill ni se fler? 😉

 

Mobbning, fan inte ok

Mobbning, vet inte vad jag ska säga. Får rysningar utmed ryggraden av bara ordet. Det är inte okej någon stans att frysa ut, kalla någon dumma saker, sprida rykten osv. Jag själv kan inte förstå hur man kan vilja en annan människa så illa. Jag klarar inte av att se ensamma människor på raster, jag går då fram och säger hej. Och att veta att det skulle vara jag som hade skapat den stuationen skulle jag aldrig kunna leva med på samvetet. Alltså jag är en personkännare. När jag kliver in i ett rum så kan jag direkt se om någon mår dåligt. Det hugger till direkt i mitt hjärta då. Jag förstår inte hur man själv kan välja att behandla andra illa, att mobba.

Tjejer kan vara rysligt elaka mot varandra. När jag nu har en person som är så nära mig som blir rysligt mobbad och har blivit under en lång tid så blir jag förbannad. I morse blev jag så arg att jag skakade och började gråta. Jag tror det är för att jag vet hur det känns. Även om mina år i åk.7 och 8 inte alls var lika hemska så förstår jag. Tjejerna runt mig gjorde mindre bra saker och jag valde att stå utanför det. Valde att säga att det inte var okej att snacka skit och sprida rykten mm. Vilket gjorde att jag lämnades utanför. Satt ensam på rasterna och inte hade någon som sa ”hej” när man kom på morgonen. Tjejer vill oftast vara i små grupper och stänga ute de som inte ”passar in”.  På så sätt är tjejer så fruktansvärt elaka. Även om jag vet att killar också kan mobbas och bli utsatta så känns det som om de flesta killar är väldigt öppna och hänger i stora gäng istället för i smågrupper.

Idag, även om jag nu för tiden omges av underbara människor, så föredrar jag att umgås med killar. Jag har nästan bara killkompisar både i skolan och på fritiden. Jag tycker inte om det drama som tjejer ofta drar med sig. Hallå liksom, tjejer borde stötta varandra i det samhälle vi lever i med kvinnohat och våldtäktsmän. Men icke, istället försöker vi dra ner varandra för att själva hamna i toppen?

Jag vet idag att mobbare är de som mår dåligt. Och även om det är så,, så är det FAN inte okej att ta ut det över andra personer. Ibland känns det som om vuxna soppar bort mobbningen genom att säga ”tänk på att det är mobbaren som mår dåligt”.  Jag själv vill bara skaka om alla elaka ungar där ute och få dem att förstå att det inte är okej. Mobbning är inte okej någon stans och det är något som borde tas på större allvar!!!!!!

DM silver – film

Här, en vecka senare, kommer filmen från förra helgen. Filmen har legat uppe på youtube en vecka men det är så sällan som jag är inne på datorn. Bloggar oftast från mobilen. Någon som vet om man kan dela filmer via mobilen? hehe jag är inte så teknisk. Jag är iallafall riktigt nöjd med rundan. Framförallt de första 4 hindren. Hon är så fin min stjärna !

Vilken helg !

Blandad helg med party, massa vänner, OS silver och hästar. I morgon är första riktiga skoldagen, alltså enligt schemat och jag är sugen på det!

Vilken galen bra prestation Peder har gjort tillsammans med All In under OS. Ett ynka tidsfel på, vad är det, 4 rundor? Helt galet. Han är verkligen en enorm förebild för mig. Bara sättet de jobbar med hästarna, amazing!

I fredags bjöd jag hem ett helt gäng med vänner, hehe närmare 20 pers. Vi hade verkligen svinroligt. Jag är lite sliten nu såhär efter 😉

Idag reds Mille och Chickan longerades. Så fina båda två. Mille känns bara finare och finare för varje dag jag rider. Underbart. Chickan gick med snodd och jobbade på fint. Vår nya ”taktik” är att jobba henne från marken varannan dag. Alltså vid hand, longering eller tömmar. Vårt mål med det är att få en mer avspänd rygg på henne.

14087675_596831033857367_1193578779_o

Ha en mysig söndagskväll. I morgon är det måndag! Ny vecka med nya möjligheter. (jag har massa spännande som händer) !