Strandbilder

behöver nog inte ens nämna att jag älskar det här landet totalt

Förlåt att det är lite inlägg nu, som inte är hästrelaterade. Men ni får stå ut 😉

hjälp med hästen under resa

När jag är borta i Thailand så vill jag ju inte att chickan står i 2 veckor. Jag vill att hon ska röra sig, men har samtigit väldigt svårt med att låta andra rida henne. Tror många hästägare känner igen sig där. Speciellt när det gäller tävlingshästar. Mycket han gå fel och förstöras av att en ryttare gör fel på hästryggen. Sådant som kan ta betydligt längre tid att jobba tillbaka tid det var tidigare.

Chickan är förvisso en väldigt lätthanterlig häst, väldigt snäll i ridningen. Men hon är ändå bara 7år, mitt i utbildning, och jag vill INTE att hon ska få några dåliga upplevelser i ridningen. Det kan förstöra i framtiden. Hon är så positiv vilket jag vill att hon ska fortsätta vara, visst ska vi pressa henne lite ibland för att hon ska utvecklas, men inte så mycket att hon ger upp, tycker det är tråkigt och tar knäcken på henne. 

För mig är det tur att mamma är hemma när vi är här, även om jag tycker lite synd om henne. Hon fixar allt åt chickan de flesta dagarna. Ser till att hon mår bra. Malin, som jag självklart litar på till 120% i ridningen ser till att hon utvecklas. Sedan släpper jag chickan till Tilde som har en c-ponny i samma stall. Hon ser till att Chick hålls igång i skogen. Det är dom som jag litar på och vågar släppa Chickan till. 

Så lite tips när ni åker på semester och ska lämna bort hästarna.

-be någon som ni litar på tar hand om din häst lika noga som sin egen.

– Tillräckligt bra i ridningen att ryttaren inte stör hästen negativt, samtidigt som ryttaren ska ha insikt i att hen är där för att hjälpa dig ett kort tag. Och alltså inte börja ändra på saker i ridningen.

-bättre att hästen får en lite lugnare period men att den hålls igång med uteritter.

– skriv gärna ett ”schema” för hur du vill att hästen ska gå.

GLÖM INTE att vara tacksam för hjälpen du får. Det är trots allt guld värt att få hjälp! Om hjälpen inte finns kan det ju leda till att resan ställs in.

Så TACK mamma, Malin, Tilde och även mormor och morfar som hjälper mig när jag är bortrest!Bild på Tilde och Chickan

Ryttarprinsen-vad tyckte ni?

Jag måste börja med att säga att jag är så galet glad att vara en del av den här mäktiga sporten. Känner mig stolt.

Sedan en stor eloge till SVT som gjort ännu ett bra program. De är långa, ingående, intressanta och visar verkligen sporten från en vinkel som vanliga människor inte tänker på när de tänker på ridsport. 

Alex verkar ju vara en väldigt speciell person som vill ha det på sitt sätt. Jag tycker sånt måste få vara okej. Jag tror att man måste vara speciell för att komma någon stanns i den här sporten, eller i sport på elitnivå över lag. Ridsport är en induviduell sport där mycket handlar om fokus. Men samtidigt tyckte jag att det var bra att han bjöd till med laganda vartefter programmet gick. Vi utifrån vet ju inte hur SVT vinklat avsnittet. Men det såg ut som så genom TV rutan. Jag tror att laganda kan lyfta ett lag till en betydligt högre nivå!

(Bild lånad från SVT.se) 

Förövrigt när jag ser sånna här program så blir jag så taggad och sugen på att själv rida in på en VM arena. TÄNK ER KÄNSLAN att 0a en runda under ett VM, du rider mot sista hindret, ser distansen perfekt, flyger över hindret, landar samtidigt som hästen frustar över mållinjen, publiken jublar- MAGISKT !!