Chicki -Träning

Första lite mer ”riktiga” hoppningen med Chicki igår gick väldigt bra!
En såååå härlig häst och det känns som om detta kommer blii såå bra.

Första gången som vi hoppar en liten bana och vi har ju fortfarande mycket knappar att hitta hos varandra men känslan att rida henne är helt underbar.

Här är tre klipp:Hon hoppar med en väldigt fin ryggteknik, vilket gjorde att jag tappade balansen flera gånger.
Haha, hon hoppar mig ur sadeln.  Men hon verkligen älskar att hoppa och så fort jag styr mot ett hinder så suger hon och flyger. Såå söt och såå fin- lilla Chickan <3
Vår första tävling är i helgen på Mantorp. Vi ska hoppa 1m, det ska bli så spännande!

Stolt tränare och vän

Kan börja med att säga – jag var så stolt över Frida i helgen. Som hon red. Och nästa sak jag är stolt över är att hon själv var så nöjd på grund av känslan i ritterna. Det kräver mognad och förståelse för grejen när man inser att prestationsmålet är viktigare än resultatmålet i många lägen. Frida vet att kan hon ta med sig denna ridning och det faktum att hon verkligen börjar förstå hur hon ska hitta den känslan gör att nollorna kommer komma. Detta var dessutom första tävlingen i år. De mål vi har gör att vi måste toppa Viggo lite senare rent styrke- och konditionsmässigt. Man kan inte formtoppa varje tävling.
Men som han hoppade! Jag tar med mig att vi måste få honom att hoppa mer upp till Frida när han kommer lite utifrån och lägga högsta punkten på språngkurvan lite tidigare över hindret i de lägena. Vill ni få ett exempel på en mästare på detta så är det Malin Baryard. Titta man väldigt noga på rundor som hon rider så kommer hon inte likadant på alla hinder hela tiden(det gör ingen) men hästarna hoppar likadant. Därför ser det alltid perfekt ut ändå och hovarna håller sig ofta undan bommarna för tekniken är avspänd och språngkurvan så fin. Detta handlar både om träning av hästen och teknik hos ryttaren. Frida börjar bli så trygg i sin grundridning att vi kan börja fixa lite med detaljer. För det är något man måste vara lite försiktig med – först hitta grundsits, galopp, rytm och känsla annars kan det blir helrörigt i elevens huvud.
Sedan är jag stolt över hur Frida och Jessica beter sig på tävlingsplatsen. Lugna och noggranna, trevliga mot alla de möter, ordning på ponnyn, snyggt och prydligt. Är man proffsig skriker man inte i sekretariatet, härjar med personal, skäller på sitt barn, bråkar med sin förälder, snackar skit om andra med andra på läktaren, har en oborstad häst eller spånig, oputsad utrusning. Så jag är väldigt stolt!
Ikväll är det hoppträning med Chickan! Hon ska skutta runt sin första runda på tävling på söndag! Det är ”lära känna tävlingar” på låga hinder för att Frida ska hitta hennes rytm och galopp på tävling och få se hur hon är när vi är iväg, både att hantera och rida. Vi ska hoppa en övning tillsammans med en kort bana idag inför söndag. Lägger upp skissen här sen!

Min första Grand Prix

Är såå nöjd med helgen-den kunde inte ha gått bättre. Har haft en känsla som jag aldrig tidigare haft.
Min första Grand Prix som jag hoppade igår var en klurig bana. Men det kändes så himla bra.

Alla linjer stämmde perfekt och viggo flög över de stora och maxade 130oxrarna!

Har inte så mycket mer att säga om den rundan- det var så underbart att rida den!
Här, vad tycker ni?

Vi fick 2 ner, inga stora fel som ni ser, kanske skulle ha rätat på mig liiite. Vi slutade iaf som näst bästa svensk i Grand Prixen och blev placerade på 11plats. Kunde helgen slutat bättre?
Min finaste lilla kämpe <3