Ledsen, arg och besviken. Känner mig så himla dålig. Har aldrig tidigare gett Chickan så dåliga förutsättningar på en start. Motgångar tar så himla hårt på mig. Vill bara vara själv. Vara arg och ledsen och sen komma tillbaka starkare.

hej.

frida_sitter

Game day

Vackra sundbyholm! Två stora fina banor med toppenunderlag. Jag hoppade en 115 i förmiddags. Gick in o hoppa grunden felfritt som framhoppning och så att hon får se banan innan 130 klassen lite senare i eftermiddag! Hon är lite spänd här. Hoppas det blir bättre till 130 klassen!

Att debutera

Ny höjd, svårare och mer tekniska banor. Hur ska man tänka? när är man redo? Jag tänker att det är helt olika utifrån hur erfaren ryttaren och hästen är sedan innan såklart. Men jag skulle exempelvis inte debutera en ny höjd på ex svenska mästerskapen som jag vet att många ponnyryttare gjort nu när kvalen till SM går i MsvB istället för -MsvA. Det är så lätt att knäcka en häst och det är inte värt det. Jag skulle heller inte se ett kval till ex. 130 som det samma som att jag är redo att starta 130. Dvs. att du genomfört tre felfria 120 och helt plötsligt vara redo för 130. Att gå upp i klasser känns som ett ENORMT steg om man inte är redo för det. Men som en extra rolig utmaning om både häst och ryttare är redo för det.

Malin höll (och håller) i mig och Chickan. Inte gå upp och hoppa högre för tidigt. Superbra att ha en tränare som är åt det hållet istället för tvärt om, det tycker iallafall jag. Hästen ska känna att det är en lagom utmaning att tävla. Om det blir för svårt blir det lätt att hästen ger upp/ tröttnar eller blir rädd och spänd. Så lugna steg upp i klasser tror jag bygger ett tryggt och bra ekipage för framtiden.

Här är Chickans och min debut i 120 förra våren. Hon hade gått 120 klasser som 5åring men jag saknade kunskapen och rutinen för att ratta runt en vinglig unghäst i de klasserna. Här var vår debut efter ett års tragglande i 1m och 110. Lagom utmaning för oss båda där hon fick en massa positiv feeling. Hon överhoppar sig fortfarande en del och är lite vinglig. Det lilla nedslaget kommer när hon inte får upp frambenen ordentligt efter svängen.

Ett år senare debuterade vi 130 på samma bana. Min hemma klubb Skogslotten. En lagom stor bana som är perfekt att debutera på enligt mig eftersom det är en så trevlig tävling med lagom svårighet. Här gör vi iallafall vår bästa start tillsammans hittils. Ser ni hur hon utvecklats på ett år? Mer muskler, stadigare och lagom höga språng. Vi är ett team som hjälper varandra. Precis som en debut ska vara. Vi båda hade så kul och Chickan var väl förberedd och gjorde det lätt. Ett retligt nedslag när hon blev lite flack. Men så så fin!

Små steg, tålamod och kämparglöd är tre nycklar till framgång!

DM silver – film

Här, en vecka senare, kommer filmen från förra helgen. Filmen har legat uppe på youtube en vecka men det är så sällan som jag är inne på datorn. Bloggar oftast från mobilen. Någon som vet om man kan dela filmer via mobilen? hehe jag är inte så teknisk. Jag är iallafall riktigt nöjd med rundan. Framförallt de första 4 hindren. Hon är så fin min stjärna !

DM silver! 


Hon hoppar så bra och så enkelt i 120 nu för tiden. Det är bra för oss båda att rida en höjd där allt känns bra och man kan foka på allt annat än att just hinderhöjden känns utmanande. Bedömningen vad A1:a vilket innebär grundomgång, om du är felfri så går du in och hoppar en runda till. Hon felfri i grunden. Hinder 1,2,3,4a,4b,4c var helt perfekt av min ridning och känslan var perfekt. Sen tappade jag lite den perfekta ridningen och hon blir då lite flamsig. Men absolut inte dåligt resten. Omhoppningen rev vi första. Hon var inte riktigt med i matchen. Från hinder 3 i omhoppningen så var känslan bra igen!

Film kommer!

Gameday

Påväg till Nykyrka för tävling. Det är en 120 klass som även är DM. Vi är taggade och efter att ha åkt igenom massa ösregn så lyser solen nu. Hoppas på bra väder☀️


Jag fotades ju för Star Rider för någon vecka sen. Här är ett smakprov. Jag hoppas på att få bilderna skickade i bättre kvalité sen så ni kan få se 🙂