Ändringar under helgen

Jag valde att inte starta lördag utan startade söndag istället. Mådde inte alls bra och kändes inte som att jag skulle kunna prestera bra nog för att tävla. Som tur var va jag anmäld även söndagen. Jag hade ändå bara tänkt hoppa 2 dagar denna helg och då fick hon en mellandag helt enkelt.

Hon var fin som vanligt. Det var en a0:a0, vi var felfria i grunden men rev första i omhoppningen. Hon trasslade ihop benen i en korsgalopp vilket gjorde ett grovt frambensfel på ett räcke. Så nöjd med hennes galopp. Den blir bara bättre och bättre. I början hade vi alltid svårt att nå på avstånden och jag rider fortfarande lite med det i tanken. Mellan 6-7 var det lite fram på 7galoppsprång. Jag la henne bra, liite åt nära på inhoppet på 6an. Landade och tänkte framåt så att vi skulle nå. Slutade istället att vi fick nära på 7språng. Direkt efter hinder 7-8 var linjen lite fram på 5språng. Men valde att lägga in 6 istället då vi kom lite nära in på 7an.

Denna helg har jag ridit fram henne lite annorlunda. Har börjat med att både trava och galoppera fram på långa tyglar. Dels för att få henne avslappnad men även för att jag inte ska pilla för mycket med henne. A & O med Chickan är att hon är framme för skänkeln, vilket blir det ända vi fokuserar på när hon rids fram på långa tyglar. Även i hoppningen har jag ridit henne på lite längre tyglar, samma där, för att inte pilla och störa henne för mycket utan känna in avstånden med höften och tänka framåt i ridningen. Tyckte det funkade bra den här helgen!

20141004-230021-82821175.jpgEn över ett år gammal bild på en nybadad liten chickan. Det är galet vad mycket mer muskulär och välbyggd hon blivit på ett år.

viggosista5En bild någon dag innan Viggo flyttade till sitt nya hem. Finns ingen mer kunglig häst än han <3

 

Falsterboveckan

Tråkigt nog var inte vädret det bästa. Men trots det bjöds det ju på grymt bra hästhoppning. Jag åkte dit med pappa, Hanna och Oliver och vi bodde som vanligt på kampingen som ligger 3min från området med cykel. Allt därnere är så himla fint och mysigt, en riktig sommarstad. Lite tråkigt att vi inte kunde vara mer på stranden pga. vädret.

IMG_7128Vid piren i Falsterbo

Norrköping autumn show

Nu har Åby en stor tävling igen. Denna gång heter den autumn show. Bra arrangerat som vanligt, där de är riktigt snabba mellan starterna och allt flyter på så bra. Igår hoppade jag och chick en klass på morgonen innan skolan. En 120 klass a0:a0. Petade SISTA i första fasen, var riktigt sur efter. Hon tappade ena bak litelite och så föll räcket. Men övrigt så hoppade hon otroligt bra. Somsagt hon går från klarhet till klarhet. Senast vi var här så var hon lite spänd, överhoppade sig och var spänd. Idag var allt så mycket mer avslappnat och hon sätter några riktiga lyror ibland.

Idag tar vi nya tag med en 120 a:0, gillar a:0 or såå mycket mer 🙂

Nu blev jag sugen på att blogga

Hej! är det bra med er? Det var ju ett tag  sedan. Men nu blev jag så sugen på att logga in här igen.

En hel sommar har gått. Jag har slutat 1:an på gymnasiet, jag har delvis flyttat så att jag numera bor i två hem, jag har sommarjobbat som fastighetsskötare, jag har varot på Bråvalla festivalen, jag har varit en vecka i Tyskland hos Stall Witt, jag har varit i Falsterbo en vecka, jag har tävlat-dock väldigt lite mot tidigare somrar, jag har varit på landet i skärgården och i sommartorpet, jag har umgåtts med vänner och firat 7månader med min Oliver.

Ja, jag har gjort mycket. Chickan går från klarhet till klarhet. Det känns som att vi hela tiden hittar en väg framåt som leder till en ny utveckling. Desto mer träning hon får så blir hon allt mer stark i kroppen och hennes riktiga kvalitéer visas allt mer. Vi ska kämpa på och ta oss framåt.

Nu har precis 2:an börjat för mig. Jag läser extremt mycket kurser som tar mycket tid, vilket innebär att det här blir ett riktigt pluggår för mig. Däremot har jag färre kurser i trean vilket ändå känns skönt.

Jag har lite idéer för hur jag skulle vilja ha min blogg/hemsida. Får se vad som händer. Jag är dock sugen på att komma igång att blogga lite då och då när jag har tid!

Min tanke är att börja berätta lite om sommaren i olika inlägg 🙂

IMG_2780