Hemma från Baltic!

Nu är vi hemma från Baltic Cup i Danmark-Fredensborg. Det slutade väll inte riktigt som vi ville med ett dygns ösregn så att hela tävlingsbanan låg under vatten och vi valde att inte starta.

Har mycket att berätta om denna helg, många känslor både possitiva och negativa. Eftersom att internet har varit sämst så skriver jag inläggen så de kommer upp vartefter.

 

Vi kom iallafall dit hyfsat tidigt, runt 12. Vi tog färjan över till Danmark. Veterinärbesiktningen var mellan 12-14.30 så det var gott om tid. Viggo gick igenom och veterinären kom fram och berömde oss för fin uppvisning på checken. Så kul att få höra att man gjorde de bra. Jag förstår inte alls danska, seriöst. Och när en annan assistent eller va man ska kalla det började snacka danska och sedan tyska så fattade jag absolut ingenting. Han bara skrattade och fick nog mig o viggo som litet favvoekipage under helgen, haha.

 

Första starten var på fredagen i stora rundan, 120. Viggo var lite stark och loj tyckte jag. Men hoppade bra. Jag red ruskigt dåligt till sista hindret och vi fick med oss en bom. En snabb tid som hade räckt till en placering, klart surt. Till dag två bestämde jag mig för att gå ner till lilla runda. Dels för han kändes lite loj, men för att jag ville det helt enkelt, ville ha lite flyt efter dålig avslutning på SM och så.

På kvällen läste vi på Svenska tavlan att jag var en av de Svenska ryttarna som skulle få rida i Svenska laget på nationshoppningen. För er som inte vet så går det under lördagen i stora rundan och jag hade bestämt mig att rida lilla. Men vi funderade över det noga och jag bestämde mig för att följa min magkänsla och starta lilla rundan, alltså tacka nej till laget. I efterhand är jag sååå glad att jag gjorde det, borde lyssna på min magkänsla oftare 😉

Han var sååå fin i lördagens klass, felfri och 3a! Såååå kul!  Till nationshoppingen spöregnade det och underlaget var riktigt dåligt, jag hade ändå inte velat starta med de förutsättningarna, så jag är glad att jag höll fast vis att starta 115 på lördagen.

Från nationshoppningen på lördagseftermiddagen till 9 idag har det regnat, och sedan 4 i morse SPÖREGNAT, bara ÖST, ÖST ner. Jag har aldrig varit med om liknande väder. Vi tog det självklara beslutet att stryka oss i dagens klass. Vi vill inte göra en Skyrup i repris, där de va så dåligt underlag efter allt regn. Hela banan och allt låg under vatten, så ingen ide att starta. Klart synd då jag var så taggad på att gå in och rida likadant som lördagen.

 

20140831-123244-45164849.jpg

20140831-123245-45165129.jpg

Sköna söndag

En av de bästa sakerna med söndag är sådant som ”Jag borde tvätta håret. Känner jag för det? Nej. Då struntar jag i det”. Sedan frukost utan stress. Jag har lyxen att jobba med sådant jag tycker är väldigt roligt, så jobbet är inte det som gör att jag ser fram emot ledighet, utan tiden och den totala valfriheten. Rykta extra länge i stallet, laga mat i lugn och ro, städa och fixa i ordning, hinna med fika med en vän eller min underbara sambo.

Igår hade jag ett halleluja moment med hästen jag tränar igen. Jag kunde galoppera i lätt sist och nedsittning light utan att han blev stressad, han hade en helt ok form, kommer bli ännu mer genomsläpplig, men den var ändå bärig och framförallt, frivillig! Jag kunde ge honom tygeln och han fortsatte lika lugnt och jag kunde ta precis det stödet jag ville, och han sökte det så fint.

Han går från sin högertygel så i högervarv får jag jobba på att han ska orka följa ledande inner tygel med lätt stöd på ytter och i vänstervarv att han ska komma ut till ytter och orka ge mig yttersidan. Men det går alltså framåt och det gör mig jätteglad! Nu kan jag även rida skritt i en fenomenalt fin genomsläpplig form och rida skritt, liten skritt, ökad skritt, skritt, liten skritt osv utan att han spänner till utan kommer tillbaka på fina hjälper. Jag får inte igenom det med halsen helt ute än, men även det närmar sig.

Idag är det ridning på schemat igen. Ska även jobba lite, fixa iordning hemma och äta kräftor. En skön söndag helt enkelt! Nu känner jag för att gå o tvätta håret, så hej då!

Sommarkväll hos Driver o hans kompis Catten. Mobilen klarar inte riktigt skymning men ni kan ju tänka er hur vackert det är. Sjöfågelrop från viken och underbar stillhet.

sommarkvall

Frida trea!

Jättekul besked från Danmark! Frida blev trea i dagens klass:)

Hon gick ner till 1,15 idag för även om resultatet var bra igår och hon blev uttagen till laghoppningen så kände hon att Viggo inte var helt i slag – fäller massor, lite taskig i magen osv. Om man som ryttare inte känner att hästen har en off dag och blir osäker ska man lyssna på sin magkänsla. Så Frida valde att inte gå in och kriga i 1,25 idag utan rida en 1,15 och bara hämta andan och ha kul. Klok tjej som vågar ta sådana beslut mitt i den pressade hoppcirkusen. Kom ihåg Frida – när det känns rätt fast svårt så har du allt stöd du behöver i ditt team – we have your back.

ridablogg3

Första GP kvalet igång ! Baltic Cup Danmark

Fridas första runda idag i Danmark Qualification GP..
Felfri fram till sista hindret i fas 2.
Ligger på 6:e plats efter att halva startfältet klart (43)
Lär inte räcka till placering men väl kval till Grand Prix;)
Förstår om det är surt att peta sista men bra jobbat tycker mamma hemifrån Sverige.
Go go Frida o Viggo!

IMG_2445.PNG

Träningsonsdag

Igårkväll körde vi träning med Chickan, Viggo fick stå över eftersom han tävlar i helgen. Han gick en Msv B förra helgen och har gått lösgörande lättare arbete sedan dess.

Först hade jag tänkt köra en riktig plågarlektion utan stigbyglar hela passet för att Frida ska komma ner och hitta rätt avspänning/följsamhet i bäckenet med rätt kontroll från bålen. Men eftersom det blir stora klasser i helgen ville jag att hon skulle få rida på lite framåt och få ordentligt med självförtroende i bagaget från träningen. Vi jobbade först bommar med tre meter i mellan på långsidan, sedan längde jag lite och satte en oxer i mitten. Rytm, balans, att sitta still och inte börja nappa i tyglarna eller rida på in mot hindret var fokus. Jättenyttigt för Chickan som fick både kondition och styrketräning i och med att vi satte två räcken att byta varv över så de kunde rulla på lite. Stilla och låta Chickan jobba inne i bomserien med hinder och sedan ta lite mer kontroll och jobba igenom på räckena.

Jag misstänker att filmer kommer, när Frida har nät eller är på svensk mark igen:) Nu ska jag åka och rida, sedan blir det mer jobb. Inget slöande här inte;) Men det är bra att komma ut till hästarna, då måste man träna. Annars är det lätt att man blir fast med jobb eller somnar i soffan. Det är inte bra, man får energi av att komma ut och röra på sig. Så en häst som står och väntar är perfekt motivation:)

Hörs!

20140413-173555.jpg