Hemma från Baltic!

Nu är vi hemma från Baltic Cup i Danmark-Fredensborg. Det slutade väll inte riktigt som vi ville med ett dygns ösregn så att hela tävlingsbanan låg under vatten och vi valde att inte starta.

Har mycket att berätta om denna helg, många känslor både possitiva och negativa. Eftersom att internet har varit sämst så skriver jag inläggen så de kommer upp vartefter.

 

Vi kom iallafall dit hyfsat tidigt, runt 12. Vi tog färjan över till Danmark. Veterinärbesiktningen var mellan 12-14.30 så det var gott om tid. Viggo gick igenom och veterinären kom fram och berömde oss för fin uppvisning på checken. Så kul att få höra att man gjorde de bra. Jag förstår inte alls danska, seriöst. Och när en annan assistent eller va man ska kalla det började snacka danska och sedan tyska så fattade jag absolut ingenting. Han bara skrattade och fick nog mig o viggo som litet favvoekipage under helgen, haha.

 

Första starten var på fredagen i stora rundan, 120. Viggo var lite stark och loj tyckte jag. Men hoppade bra. Jag red ruskigt dåligt till sista hindret och vi fick med oss en bom. En snabb tid som hade räckt till en placering, klart surt. Till dag två bestämde jag mig för att gå ner till lilla runda. Dels för han kändes lite loj, men för att jag ville det helt enkelt, ville ha lite flyt efter dålig avslutning på SM och så.

På kvällen läste vi på Svenska tavlan att jag var en av de Svenska ryttarna som skulle få rida i Svenska laget på nationshoppningen. För er som inte vet så går det under lördagen i stora rundan och jag hade bestämt mig att rida lilla. Men vi funderade över det noga och jag bestämde mig för att följa min magkänsla och starta lilla rundan, alltså tacka nej till laget. I efterhand är jag sååå glad att jag gjorde det, borde lyssna på min magkänsla oftare 😉

Han var sååå fin i lördagens klass, felfri och 3a! Såååå kul!  Till nationshoppingen spöregnade det och underlaget var riktigt dåligt, jag hade ändå inte velat starta med de förutsättningarna, så jag är glad att jag höll fast vis att starta 115 på lördagen.

Från nationshoppningen på lördagseftermiddagen till 9 idag har det regnat, och sedan 4 i morse SPÖREGNAT, bara ÖST, ÖST ner. Jag har aldrig varit med om liknande väder. Vi tog det självklara beslutet att stryka oss i dagens klass. Vi vill inte göra en Skyrup i repris, där de va så dåligt underlag efter allt regn. Hela banan och allt låg under vatten, så ingen ide att starta. Klart synd då jag var så taggad på att gå in och rida likadant som lördagen.

 

20140831-123244-45164849.jpg

20140831-123245-45165129.jpg

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *