Scarabeus, Acapulco show jacket

Ni såg ju i ett tidigare inlägg när jag fick hem mössa och en ljusblå väst från Scarabeus. Jag fick samtidigt hem en av de absolut snyggaste kavajer jag sett. Modellen heter Acapulco och går att beställa på Scarabeus hemsida.  Är helt kär i den. Kolla hur bra den sitter! Vilken passform!! och stretchigt och skönt material. Efter årsskiftet behöver jag inte längre tävla med ridväst ( 😀 ) och eftersom att min gamla kavaj blivit lite nopprig av västen så blir det helt perfekt att den här kavajen kom. Den kommer användas flitigt på varje tävling nästa år!!

Är ni nyfikna på att se den?? Här kommer bilder 😀

img_8468

img_8456img_8434 img_8439 img_8441

img_8459img_8444 img_8447 img_8466

Vad tycker ni om den?
Jag har storlek XS.

Inlägg i samarbete med Scarabeus 🙂 

Outfit from Scarabeus

Som jag nämnde tidigare i veckan så har jag äntligen fått hem ett paket från Scarabeus. Det är ett ridsportmärke från Schweiz och som jag är oerhört tacksam för att ha ett sammarbete med. Kläderna har en otroligt hög kvalité och passform.

Här är en supervarm väst i färgen waterfall. Jag tycker att det är en härlig färg som lyser upp ridsportens marinblå och bruna färger. Håller ni med mig?

img_8478 img_8483 img_8489 img_8499

Lägg märke till att även de vita ridbyxorna är från Scarabeus. Jag använder dem på varje tävling! Fick även hem en snygg mössa som jag tänker använda varje dag nu under höst och vinter.

img_8513 img_8525 img_8537

Vad tycker ni?

Dagens outfit

Brukar inte göra utrustningsfixerade inlägg. Men ni brukar undra vad jag använde för utrustning till vardags i stallet. Jag är alltid noga med att köpa skön utrustning i bra kvalité. Jag köper inte för märkets skull. Men sen är det ju tyvärr så i ridsporten att den dyrare utrustningen oftast (!!) är den bästa. Men i vilket fall som helst så ska ni få se vad jag använder en vanlig dag i stallet 🙂


Chickan har micklem träns vid hoppning och tävling. Jag kan inte svara helt på om det ”funkar”. Alltså att alla hästar går bra på det.. Men vad jag märkt på Chickan är att hon som slog mycket med huvudet hos förra ryttaren har slutat med det nu. 🙂

Pannbandet är välanvänt och från PS of sweden. Hon har ett bling och tävlar i därifrån!

Bettet är ett flippanbett. Älskar det och hon går så bra på det! Verkligen ett bett att rekommendera. Hon blir för stark på vanligt tränsbett i hoppningen och på ex. Babypelham knäpper hon av nacken och vågar inte ta stöd. Hon älskar det här bettet. Är mjuk och fin och suger tag i hindrena precis som man vill. För mig är det viktigt att hästen ska våga gå fram mot bettet så att hästen vill fram till hindret. Vid för starka bett blir det lätt att de backar av och backar undan. Så vill jag inte ha det. Vi är ett team som tillsammans ska fram till hindret!


Mina stövlar som börjar bli slitna ni 🙁 är från bästa Alex Boots. Extremt mjukt och följsamt läder. Sköna redan första gången man tar på sig dom! Hörde något om att han öppnat i sverige? Stämmer det? Blir överlycklig isf!!

Kep hjälm. Otroligt skön.

Ridbyxor och väst från Hööks. Har nästan bara helskodda ridbyxor. Kan typ inte rida utan det 😉


Välanvända rockl handskar med avkapade fingrar. Meningen är att de inte ska bli så varma på sommaren! Superkvalité!

Veredus benskydd. Har bara framskydd i vanlig ridning. Unghäst skydd bak vid hoppning. Inte teknikskydd. Hon hoppar så bra ändå!

Min älskade Equipe sadel! Mumma att rida i. Mattespadd och nytt schabrak i märket HKM. Beställde det från Star Rider. Supersnyggt och stilrent. Ska användas på tävling framöver!! Stigbyglar är free jump! 

Gillar ni sånna här inlägg?

Chickans nya rosa teddytäcke

Äger och använder i vanliga fall inget rosa. Men när jag såg täcket så klickade jag hem det direkt. Så gossigt material att ha på resor i transport. Och i vinter under ett stalltäcke. Beställde det från Star Rider! Att nämna: Inget sponsrat inlägg det här!


Extra tjockt och gossigt vid halsen!


Maggjordar som inte syns vilket jag tycker är så snyggt. Jag gillar när täckena har maggjordar! Men de går även att ta bort på det här täcket. Dessutom fina detaljer och älskar flätningen bak vid svansen!


Smart och bra knäppe fram!

Jag är supernöjd. Chickan är ca.160 hög och har storlek 145!

Gillar ni den här typen av inlägg?

Säljer mina benskydd!

Säljer mina senskydd i märket Zandona Carbon Air. Inköpta för över ett år sedan men endast använda några få gånger då de är för stora för Chickan.

Smidiga och spännet av kardborre gör att man kan spänna dom precis lagom hårt.

Köpte dom för över 1000kr, minns inte riktigt. (Tror ca.1200kr)

Säljer för 600kr! Mejla mig för mer info! fridawygler@outlook.com


Beskrivning av skydden!

CARBON AIR senskydd är 100% tillverkad i Italien och utvecklade för att skydda hopphästarna mot slag på frambenets kota och skenben samtidigt som de ger stöd åt senan. Skal av TPU med olika tjocklek och andasfunktion tack vare perforerat neopren och 6 lufthål över kotan. Mellan TPU-skalet och neoprenstödet finns ett lager av Gel-Tech vid extra utsatta områden för stötdämpande effekt och behaglig vaddering. Under skalet finns även kolfiberelement som termiskt isolerar senan från värmen orsakad av yttre friktion samtidigt som det ökar det mekaniska motståndet vid slag. Insidan, vid böjsenan, finns en flexibel zon för maximal rörelsefrihet. Storleken och den absolut ergomiska formen har utvecklats genom att kopiera benstrukturen in i minsta detalj för perfekt placering utan stressmoment.”

Inför tävling 

Mamma och jag var ute i stallet förut och packade transport och putsade all utrustning. Chickan longerades och badades. Nu har jag hängt fram morgondagens outfit från Scarabeus. Älskar att tävla! Vi ska starta vår andra 130 i morgon. Innan hoppar vi 110 bara för att vara inne på banan lite innan och känna på några språng. Var nog över en månad sedan vi tävlade senast nu. Men ville samtidigt hoppa 130 och inte två ”stora klasser” dvs. 120 och 130 på samma dag. Så 110 och 130 blir perfekt! 


Nybadad <3


Scarabeus!