mardröms smoothie

Jag älskar smoothies och brukar mixa själv med yoghurt, banan och olika bär och frukter. Igår började jag känna att en förkylning är på väg och jag vägrar blir sjuk nu, verkligen. Så jag sökte på google efter kryddor som ska vara bra för immunförsvaret och mot förkylning osv. haha.
Sen hällde jag i alla dessa i min smoothie. Detta recept rekommenderas INTE, det gick knappt att dricka. Men jag tänkte att det kanske kan hjälpa lite, och tänk om det är värsta super smoothie som man blir frisk av. hahah, de är tveksamt.
I vilket fall så bestod den av: yoghurt, melon, banan, vindruvor.. än sålänge rätt god? sen hade jag i kanel, oregano, vitlök, ingefära och honung. Förstår ni kombon av yoghurt och vitlök? haha.

Alltså usch.. Men nu återstår bara att se om jag håller mig frisk eller inte, hahahaha.

954561_10151483018633141_1602714166_nHade ingen passande bild, så fick bli en på lillaman <3

 

Mumsig tillbehör

Hej! Jag har varit uppe ett tag, måste jobba och dessutom försöker jag febrilt bli frisk. På hoppträningen i torsdags var jag en kraxande kråka, Frida blev mindre tjatat på en vanligt kan man säga;)

Fixade precis ett tillbehör till middagen ikväll, det ska stå och dra lite nämligen. Tillbehöret i fråga är pressgruka och det är vansinnigt gott till mycket. Ryttare kan ju vara lite slarviga med bra och hemlagad mat, tiden blir ofta knapp. I Team Wygler är det Fredrik som håller Frida, Jessica o Hanna vid liv, haha:) Det tråkiga med detta recept är att det innehåller vitt socker, det gillar jag inte alls, men borde gå att ta råsocker i alla fall och jag ska testa med Stevia någon dag. Men idag körde jag bara ihop det, orka liksom.

pressgurka1

 

pressgurka2

 

pressgurka3

 

pressgurka4

 

Idag gjorde jag såhär. Tärna upp 1 gurka. Rör ihop knappt 1/2 dl ättikssprit, 1/2 dl strösocker, 2 msk persilja(gärna färsk men idag fick det bli torkad, då kan man ta lite mindre om man vill) och häll det över gurkan i en burk. Skaka som en galning och vänd den några gånger under dagen så att all gurka blir impregnerad liksom.

I receptet är det egentligen lite mindre ättika, men jag gillar syran. Det ska vara som att bita i den första jordgubben liksom. Eftersom jag hade mer gurka än receptet också så blir det bra. Sen ska man egentligen ha vatten i med men personligen tycker jag det blir för blött, gurkan innehåller så mkt vatten ändå. I kväll fotar jag vad den kommer användas till, ngt supergott!