En underbar helg 

En bra helg på Skogslottens Majpokalen! Chick fick ju sin första placering i 110, sedan två bra och lärorika rundor i 120 där hon hoppar helt fantastiskt! Träffade på världens bästa ponnyälskling, Viggo och Lotta vann msvb! Så himla glad att jag blev tårögd på prisutdelningen, den ponnyn betyder något enormt för mig. Även bästa Emelie och Tilde vann varsin klass, bästa Moa red jättefina rundor. Hade även jättebra support från massa släkt och vänner! En bra helg helt enkelt 🙂

  

SÅÅÅ mycket bättre

Dagens 120 runda var sååå mycket bättre än i fredags. Jag tänkte och red framfram hela tiden och hon var med på vilkoren. En tråkigt nedslag i grunden som gjorde att jag inte fick rida vidare i omhoppningen. Men en jättebra runda verkligen!

&nbsp

Ser ni skillnaden på denna runda och den i fredags?

Majpokalen dag 2

Måste börja med att säga att jag är så otroligt glad som har Chickan. Hon är verkligen en stjärna och det ska bli så intressant att se vad det kan bli av henne i framtiden.

Idag hoppade vi en 120, vår andra 120. Den första red vi för några veckor sedan.

1:an var jättefin, sedan mellan 1-2 så snubblade hon lite på underlaget och blev då arg och kickade. Efter det blev hon spänd och blev lite sur på mig (som om det var mitt fel att hon snubblade 😉 ) och gick inte fram för skänkeln samt började titta på omgivningen. Jag tänkte bara på att galoppera men hon satte sig själv i några nära lägen eftersom hon stod emot skänkeln. Men det är GALET vad hon hoppar på vissa hinder. Och ÄLSKAR hennes inställning. Hon sätter sig själv i flera väääldigt nära lägen men hon klipper ändå av hindren varje gång, och är höögt över, tvekar inte ens.
Man märker att hon blir allt starkare och stabilare men några saker måste vi hem och träna på: hon får inte gå emot min skänkel när hon blir lite sur, att svänga med ledande tygel.

Älskar hennes attityd,att hon inte är en häst som går på räls utan är lite speciell och med stoig attityd, det gäller bara att vända den attityden så att den är med mig och inte mot mig. Men det ska vi fixa 😉

Jag ser denna runda som en lärorik runda inför framtiden. Vi drar på oss en rivning, troligen då hon är lite spänd och går i kors genom hörnet samt att hon hoppade helt halet på trippeln som var hindret innan. Tidsfelen får vi för att hon lägger in extra galoppsprång innan alla hinder.

 

MAJPOKALEN ÄR IGÅNG

Älskar Majpokalen lika mycket varje år. Jag tycker det är så kul när klubben jag tävlar för(Skogslotten) anordnar stora tävlingar och då även tävlingar av toppklass. 

Igårkväll var jag med och byggde banan inför idag. Jag startade första klassen idag så red runt kl.8.20. Ändå skönt att vara klar för idag för att kunna fokusera på annat resten av dagen. 

Chickan var iallafall jättefin som vanligt. En lugn och stabil runda i 110 som även blev en 4e plats! Vår första placering faktiskt, och första ärevarv! Kul! 

Rider två 120 till denna helg! Sååå taggad!