Majpokalen dag 2

Måste börja med att säga att jag är så otroligt glad som har Chickan. Hon är verkligen en stjärna och det ska bli så intressant att se vad det kan bli av henne i framtiden.

Idag hoppade vi en 120, vår andra 120. Den första red vi för några veckor sedan.

1:an var jättefin, sedan mellan 1-2 så snubblade hon lite på underlaget och blev då arg och kickade. Efter det blev hon spänd och blev lite sur på mig (som om det var mitt fel att hon snubblade 😉 ) och gick inte fram för skänkeln samt började titta på omgivningen. Jag tänkte bara på att galoppera men hon satte sig själv i några nära lägen eftersom hon stod emot skänkeln. Men det är GALET vad hon hoppar på vissa hinder. Och ÄLSKAR hennes inställning. Hon sätter sig själv i flera väääldigt nära lägen men hon klipper ändå av hindren varje gång, och är höögt över, tvekar inte ens.
Man märker att hon blir allt starkare och stabilare men några saker måste vi hem och träna på: hon får inte gå emot min skänkel när hon blir lite sur, att svänga med ledande tygel.

Älskar hennes attityd,att hon inte är en häst som går på räls utan är lite speciell och med stoig attityd, det gäller bara att vända den attityden så att den är med mig och inte mot mig. Men det ska vi fixa 😉

Jag ser denna runda som en lärorik runda inför framtiden. Vi drar på oss en rivning, troligen då hon är lite spänd och går i kors genom hörnet samt att hon hoppade helt halet på trippeln som var hindret innan. Tidsfelen får vi för att hon lägger in extra galoppsprång innan alla hinder.

 

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *