Dagen efter träning

Idag fick Chicki skrittas vid hand, och en hel del mys med Hanna, samtidigt som Frida red Viggo.
Hanna passade även på med lite kontakt o lydnadsövnimgar, mysig kväll tillsammans med döttrar o djur fick jag!
/Jessica

 
20140630-232211-84131453.jpg
20140630-233031-84631668.jpg

20140630-233031-84631324.jpg

20140630-233030-84630413.jpg

20140630-233030-84630940.jpg

Årets Falsterbo!

Det kommer bli kort men kärnfullt:) Man kan inte missa Falsterbo, så är det bara. Jag har bara en veckas sommarsemester i år och ska verkligen försöka maximera den! På söndag morgon åker jag ner mot Falsterbo och tänkte bo i Skanörs hamn, har ju en mysig husbil! Sedan ska Jossan och jag hästnörda oss hela måndagen, satan i gatan vad vi ska titta på hästar. Kommer säkert vilja köpa många, haha. Någon gång kanske jag berättar om när jag köpte en häst till min chef, för hans pengar, utan att han riktigt visste om det, hihi. Den är såld till USA nu så det gick ju fint ändå:)

Sedan ska jag hämta min karl i Malmö måndag kväll sent, då kommer han från Kastrup efter att ha cyklat Ride of Hope Europe i England. Förhoppningsvis hinner vi med lite Skanörsmys även den kvällen. På tisdagen sticker vi uppåt västkusten, stannar till på Mellbystrand, campar sedan hos Jossan som är hemma en natt för koll av Sorban på seminstationen. Då blir det såklart fölkel med Smilla och hästmys med Sorban, Saga, Storma o Grim. Sedan njuter vi uppåt Smögen och Strömstad till veckoslutet, åker upp och kramar Soca i Norge och sedan hemåt mot Norrköping för att ha en söndag hemma innan det är dags för jobb igen. Sounds like a plan, eller hur?:)

En bild på Sorban och hennes två barn och barnbarn. Lilla Grim är tre år nu och det finns ett barn(Smilla) och ett barnbarn(Storma) till! Det är alltså Sorban som är min men som är helt på foder hos Jossan som avelssto, hon har gått 1,50 hoppning. Sedan är det Soca, såld till Lise i Norge, sedan Saga och Grim, som är Jossans! OBS – jag har fuckat upp bilden lite genom att dra upp storleken, Kalles original är skarpt….;)

sorbans_familj

Träning söndag, 140629

Något jag tycker är superviktigt är att kunna länga hästens galoppsprång utan att de blir platta och ”jagiga”. Kan man korta och länga galoppen med avspända, engagerade, runda språng uppe över bakbenen och i god balans, då är man typ hemma! Det blir lätt att man sitter och mesgalopperar lite hemma, i den bekväma zonen. Att jobba på både hållen är viktigt, att plocka ner till ”nästan trav” och länga ut i stora språng.

Idag fick Frida jobba med korta läder för att träna balansen ytterligare, värmningen var i en lätt sits med korta läder över travbommar med ca 1.20 m i mellan (stor häst). Sedan  fick hon lägga på travhoppning över ett räcke, fortfarande i lätt sits. Sedan fick hon växla mellan att trava in i lätt sits och i nedsittning. I nedsittningen skulle Frida vara noga att vara avspänd, nästan lite ”degig” i kroppen som jag brukar säga så man verkligen släpper upp hästens rörelse i sin egen kropp och väntar kvar på språnget till hästens rygg naturligt gör att man går med upp o fram. Det tycker jag personligen är en väldigt bra träning för att hitta en avspänd följsamhet som naturligt följer hästens tyngdpunkt i anridning/avsprång.

Sedan satte vi ihop det till att i nedsittning trava in på räcket på kvartslinjen, fortsätta i galopp, lätt sits, över två räcken med 14 m emellan och galoppbommar på sockerbitar emellan på medellinjen och sedan in över galoppbommar på kvartslinjen med 3,5 meter i mellan. Då får Frida öva på att vara lugn även om man ökar upp galoppen, variera sig i sitsen och ändå vara avspänd i balans, ha hästen framme genom svängen för att hålla en jämn rytm genom linjerna i en större galopp och Chickan får jobba styrka, koordination och att ha en stor galopp utan att tappa luftigheten.

Vi avslutade med att ha travräcket som en oxer i galopp så Frida red medellinje, bommar, medellinje, oxer.

hoppning_sond3

hoppning_sond2

hoppning_sond

Sommarkväll

Jag hade kameran med när jag fodrade grabbarna, dvs Drivve(Driver e Bellagio) och Cattis(Catwalk e. Cashmir). De fick inte stå modell idag, istället blev det allmän sommarkväll bland djuren. Ni är rätt många här nu (allt är relativt;) men nästan 900 unika i veckan), kommentera gärna om ni känner bu eller bä. Gillar ni fotoinlägg även om de är mer allmänna?

foto_sond2

foto_sond5

foto_sond4

foto_sond3

foto_sond

Åhhh, nu kör vi matte!

Både häst och ryttare var så duktiga idag! Ska skriva om övningen sen.

Fotona är Chickan i ett nötskal o anledningen för att hon inte ska hoppa höga hinder än…! Detta är en helt normal oxer på typ 1.05, ingen vattenmatta eller något i. Första språnget kom de en aning djupt, men ingen katastrof på något sätt men i nästa anridning säger ambitiösa Chickan, -”Ok matte, nu hjälps vi åt att fixa dethär!”. De låg perfekt med bra balans och Chickan hoppar till utav helsike. Det är tur att Frida har bra balans och håller sin position:) Men vilket härligt psyke på den här damen, det är något vi måste vårda med omsorg, värt mer än något annat.

showjumping

 

showjumping2

 

hoppning

 

fridawygler