Träning söndag, 140629

Något jag tycker är superviktigt är att kunna länga hästens galoppsprång utan att de blir platta och ”jagiga”. Kan man korta och länga galoppen med avspända, engagerade, runda språng uppe över bakbenen och i god balans, då är man typ hemma! Det blir lätt att man sitter och mesgalopperar lite hemma, i den bekväma zonen. Att jobba på både hållen är viktigt, att plocka ner till ”nästan trav” och länga ut i stora språng.

Idag fick Frida jobba med korta läder för att träna balansen ytterligare, värmningen var i en lätt sits med korta läder över travbommar med ca 1.20 m i mellan (stor häst). Sedan  fick hon lägga på travhoppning över ett räcke, fortfarande i lätt sits. Sedan fick hon växla mellan att trava in i lätt sits och i nedsittning. I nedsittningen skulle Frida vara noga att vara avspänd, nästan lite ”degig” i kroppen som jag brukar säga så man verkligen släpper upp hästens rörelse i sin egen kropp och väntar kvar på språnget till hästens rygg naturligt gör att man går med upp o fram. Det tycker jag personligen är en väldigt bra träning för att hitta en avspänd följsamhet som naturligt följer hästens tyngdpunkt i anridning/avsprång.

Sedan satte vi ihop det till att i nedsittning trava in på räcket på kvartslinjen, fortsätta i galopp, lätt sits, över två räcken med 14 m emellan och galoppbommar på sockerbitar emellan på medellinjen och sedan in över galoppbommar på kvartslinjen med 3,5 meter i mellan. Då får Frida öva på att vara lugn även om man ökar upp galoppen, variera sig i sitsen och ändå vara avspänd i balans, ha hästen framme genom svängen för att hålla en jämn rytm genom linjerna i en större galopp och Chickan får jobba styrka, koordination och att ha en stor galopp utan att tappa luftigheten.

Vi avslutade med att ha travräcket som en oxer i galopp så Frida red medellinje, bommar, medellinje, oxer.

hoppning_sond3

hoppning_sond2

hoppning_sond

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *