Men tjaaa !

Jag är precis hemkommen efter en helg i Sundbyholm!
Vi åkte ner torsdag kväll och jag startade fredag- lördag. Skulle även ha startat idag men sen hade hon en liten svullnad på ena bak igårkväll. Troligen ingen fara då hon varken ömmar eller markerar. Men jag vill inte riskera något. Samtidigt har hon skött sig väldigt bra i helgen, och bara hela grejen med meeting är ju lärorikt för henne.

Fredag:
Hon var lite försiktig. Sundbyholms bana är rätt stor och mycket att titta på. Men somsagt hon var lite spänd och lyfte på tassarna lite extra. Jag drabbades av Chickans försiktighet och red inte på så mycket fram som jag ska. Jag borde ha övertygat henne om att det inte var farligt. I vilket fall var hon felfri till sista kombinationen. Hon hoppade runt och väldigt bra på oxern in, med den normala galoppen vi hade in klarade hon inte att nå fram till räcket. ( Det var väldigt långt byggt i kombinationerna den här helgen). I vilket fall typ snubblade hon på räcket ut. Vi fick ta om och då petade hon oxern då hon var spänd. Synd och en dålig avslutning på ändå en ok runda.

Lördag:
Jag red fram lite tuffare, med mycket övergångar för att få henne att lyssna på skänkel och gå fram. Rundan var betydligt bättre. Hon rev 1an. utan anledning typ. Vet inte om hon var tillräckligt vaken. Rundans ”two stars” är att 1. hon var betydligt mer avslappnad och hoppade bättre 2. Hon nådde aldeles utmärkt på alla långa avstånd. 29.5m, 33m, 26m. Rundans ”wish” är att hon inte nådde helt i två kombinationen idag heller. HEM O TRÄNA PÅ LÅNGA AVSTÅND I KOMBINATIONER!

Jag är överlag väldigt nöjd med henne och det är så lärorikt för henne att komma ut på större banor. Hon bevisar att 120 inte är några problem överhuvudtaget för henne. Det handlar bara att sätta jobbet mellan hindren nu.

IMG_0069_previewJa somsagt hon lyfter på tassarna

 

Aldrig kännt mig så fin!

I slutet av sommaren var jag på migg livs första bröllop. Och ingen mindre än Malin gifte sig med Henning! Jag har nog aldrig kännt mig så fin, med uppsatt hår och ordentligt sminkad. Jag är själv ingen person som är varken bra eller intesserad av smink och allmänt pyssel med mig själv. Men det var riktigt kul att vara uppklädd och fin fixad!

   
    
 

Morgonmys

Chickan fick stå inne i morse även om vi inte åker till tävlingen förrän vid 12. Anledningen är att vädret inte är speciellt roligt- spöregn! I vanliga fall brukar jag föredra att hästarna får, om möjligt, gå ut på morgonen och röra på sig.

Idag blev det istället en barbacka skritt i ridhuset på morgonen, så mysigt! 

  
I eftermiddag ska det tydligen komma 40mm regn!! Så vi har inte riktigt bestämt om jag ska hoppa i morgon eller inte. Banan är ju troligen helt dugnsur till i morgon! Men idag kör vi! Hoppas på att det värsta regnet inte hunnit komma till min start! 

Helgens tävling

i helgen är det tävling på min hemmaklubb – Skogslotten. Jag tycker det är såå kul att Skogslotten har så bra, välordnade tävlingar flera gånger om året! 

I helgen hoppar jag två 120 klasser. En på lördagen och en på söndagen. 

Idag ska chickan skrittas, vilket hon gör alla dagar innan tävling. Tvättas och utrustningen ska putsas. Finafina tjejen<3 

Igår tränades hon lite lätt. Hoppning med framåttänkande för att få en bra känsla inför helgen!

  

Tyskland

I sommras var jag och Emelie nere och hälsde på i Tyskland. Detta var andra gången och exakt lika underbart roligt och lärorikt som gången innan! 

Vi red mellan 3-6 hästar varje dag. Vissa dagar fick vi ansvaret att vara själva på gården tillsammans med hästskötaren Elvira, och rida. Det är som att leva i en dröm där. Vacker omgivning, trevliga människor, mycket ridning och superhästar! 

Samtidigt som vi var där så deltog vårt stall i en aktion av både ridhästar, de flesta mellan 4-7år och föl. När vi var där var visningen av hästarna samt mängder av provridningar. Det blev mycket farande till och från Hamburg. Det var bland annat därför som vi fick ansvaret att vara själva på gården. 

Själva visningen var vi med på. Vi gjorde iordning de fyra ridhästar som Alex och Marten visade upp. Allt var väldigt fint och välordnat och det var en rolig upplevelse att få vara med på en sådan här sak. Någon dag efter att vi åkt hem var själva aktionen. 

  

4årig hingst  
5årigt sto  

6årig valack  

Emelie på 7årig valack och jag på en 11årig hingst som går 150hoppning  

Det är så underbart vackert!