Himalaya salt

Chickan totalt älskar sin rosa himalaya saltsten. Hon fick den i julklapp av farmor och hon har slickat upp mer än halva. Absolut något att rekommendera till hästar som kanske inte är så förtjusta i vanliga saltstenar. 🙂

Finns i hööks butiken för 49kr, så värt! 

   

Fodring & utsläpp

Hästarna fick mat vid 7 och gick ut vid 8. Passade på att rida Chicki nu på morgonen. Red en sväng i skogen i solen. Skrittjobbade lite på fältet men det var lite för hårt för att trava där, så travade på utebanan. Hon kändes något stel i början… Bättre på slutet och så fick hon massage med arnika på ryggen efterråt. Sen på med gossigt täcke och ut i hagen och käka hö i solen. Våra hästar får även hag hö, framförallt när det är kallare och när det inte finna något att äta i hagen. Får era det?

  

Ny hjälm. Nån med koll?

Jag har behövt en ny hjälm i över ett års tid nu. Hade nästintill bestämt vilken- då kom dom nya reglerna. Jag har varken förstått dom eller orkar sätta mig in i dom helt och hållet. De ska ju ha vissa märkningar och vara tillverkade före eller efter ett visst datum. OK. Sen när man letar hjälm, hur vet man att de uppfyller de kraven?

Innan Falsterbo hade jag bestämt mig för denna hjälmen, Antares galaxy. Men när jag väl kom ner dit så såldes den ingenstans. Jag kopplade då direkt att den inte är godkänd? Däremot fanns Samshield och Kep överallt och några GPA first lady..

Finns det någon som har koll på reglerna och som kan hjälpa? Känns väldigt onödigt att köpa en hjälm för flera tusen och sen är den inte godkänd om ett år..

Vilken är er favorit av dessa hjälmar?

En sak som gör mig ruskigt irriterad

OBS: ett inlägg som jag skrev för ett år sedan, när jag och Viggo var iväg på en tävling, men som jag ännu inte publicerat. Läs och kom gärna med åsikter.

I helgen när vi var och tävlade i den galna värmen så var vi noga med att Viggo inte skulle behöva stå i en transport i värmen. Så tänker nog många. Och eftersom vi skulle tävla lördag lunch så ville vi åka i god tid så att Viggo hann pusta ut och samla krafterna igen efter den långa resan på 6-7timmar. Vi valde att åka hemifrån fredag kl.04.00-resa under de svala timmarna och vara framme vid 10-11. För att sedan ta en lugn dag så att Viggo kunde landa, vila ut. Det var bara vi som tänkt så. Vi var först på plats. När vi kvällsfodrade vid 21.00 så var det även då i stort sätt tomt i stallet, tänkte att de kanske kommer i morgon. När pappa och jag sett klart en film var klockan 23.30 och vi hör fortfarande hovar klappra utanför och stallet lyser. När vi frågar när de tänkt släcka så får vi till svar att de minsann också ska tävla i morgon och att de kommer fler hästar om två timmar, så det är ingen ide att släcka. Samtidigt som vi får de svaret duschas en ponny i spolspiltan, flera hästar rids, full rörelse i stallet och lyset tänt, nu klockan 23.45, kvällen innan tävlingarna drar igång. 

Jag har full förståelse för att alla inte hinner/kan ta ledigt från jobbet och åka en dag tidigare för tävling, men man kan åtminstone respektera varandra och hästarna som ska prestera dagen efter. Om jag skulle vara den som kom sådär sent till en tävling, då skulle jag lasta ur, gå en sväng med hästen för att sedan smyga in i stallet för att natta och ge mat, packa in så lite som möjligt då och ta resten på morgonen dagen efter. Inte skulle jag sadla på och börja rida kl. 23.30, eller ställa mig och bada min häst, det har jag ju redan gjort innan vi åkte hit?

chickJag kan bli så himla irriterad, men är det någon som ändå håller med mig ?
För mig går alltid hästarna i första hand.

 

Fredag!

Äntligen fredag! Jag tog lite sovmorgon i morse, har ändå jobbat klart med veckans skolarbete. Sov dåligt inatt. Oliver väckte mig inatt av att jag var svinvarm och heelt genomsvett. Aldrig hänt mig förut att jag vaknat upp i stress. Ingen aning om vad jag drömde om, men läskigt var det. Har huvudvärk idag..

Idag börjar pappas vecka så han hämtar upp mig efter skolan och så åker vi till Chick. Sover nog hos Oliver ikväll. På söndag har vi utsläpp och så ska vi upp til Stockholm en sväng.

Ha en bra Fredag allihopa!

  
Förresten! De här svarta mattorna är nya. Tycker dom är svinbra, låter inte alls lika mycket när de kliver omkring och blir dessutom inte halt. Det ända negativa är väll att det är lite krångligt att soppa runt om, men det funkar.