En sak som gör mig ruskigt irriterad

OBS: ett inlägg som jag skrev för ett år sedan, när jag och Viggo var iväg på en tävling, men som jag ännu inte publicerat. Läs och kom gärna med åsikter.

I helgen när vi var och tävlade i den galna värmen så var vi noga med att Viggo inte skulle behöva stå i en transport i värmen. Så tänker nog många. Och eftersom vi skulle tävla lördag lunch så ville vi åka i god tid så att Viggo hann pusta ut och samla krafterna igen efter den långa resan på 6-7timmar. Vi valde att åka hemifrån fredag kl.04.00-resa under de svala timmarna och vara framme vid 10-11. För att sedan ta en lugn dag så att Viggo kunde landa, vila ut. Det var bara vi som tänkt så. Vi var först på plats. När vi kvällsfodrade vid 21.00 så var det även då i stort sätt tomt i stallet, tänkte att de kanske kommer i morgon. När pappa och jag sett klart en film var klockan 23.30 och vi hör fortfarande hovar klappra utanför och stallet lyser. När vi frågar när de tänkt släcka så får vi till svar att de minsann också ska tävla i morgon och att de kommer fler hästar om två timmar, så det är ingen ide att släcka. Samtidigt som vi får de svaret duschas en ponny i spolspiltan, flera hästar rids, full rörelse i stallet och lyset tänt, nu klockan 23.45, kvällen innan tävlingarna drar igång. 

Jag har full förståelse för att alla inte hinner/kan ta ledigt från jobbet och åka en dag tidigare för tävling, men man kan åtminstone respektera varandra och hästarna som ska prestera dagen efter. Om jag skulle vara den som kom sådär sent till en tävling, då skulle jag lasta ur, gå en sväng med hästen för att sedan smyga in i stallet för att natta och ge mat, packa in så lite som möjligt då och ta resten på morgonen dagen efter. Inte skulle jag sadla på och börja rida kl. 23.30, eller ställa mig och bada min häst, det har jag ju redan gjort innan vi åkte hit?

chickJag kan bli så himla irriterad, men är det någon som ändå håller med mig ?
För mig går alltid hästarna i första hand.

 

1 Comment

  1. Men lilla Viggo då 🙁

    Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *