Dags för bloggtävling!

Jag har ju varit helt fast för k9-produkterna, sedan jag köpte första gången. Snacka om att jag blev glad när jag träffade dem i Falsterbo och de var intresserade av ett samarbete med mig! De är verkligen supertrevliga och när jag frågade om jag fick ge någon av mina läsare chansen att prova produkterna med så var det inga problem.

Så, i samarbete med k9 Horse Care kör vi nu en tävling! Det här är priserna:

1:a – pris Aloevera shampoo, Conditioner, Nano spray och en Mirra shine

2:a – Aloevera shampoo, Conditioner, Nano spray

3:je – 1st Nano spray

Tävlingen går till så att ni delar detta inlägg på er blogg (Facebook om ni inte har någon blogg) och i en kommentar till det här inlägget också beskriver vad som är det absolut bästa med att pyssla om/göra iordning en häst. Teamet och k9 är enväldiga domare men vi letar efter känsla:)

Lycka till!

20140731-193309-70389861.jpg

Viggo träning

Igår var en sån däär träning när Viggo är jättefin på framridningen, verkligen. Sen  skulle vi börja hoppa fram på ett litet hinder LYDIGT självklart, men man ser i Viggos blick att han vill att det ska gå betydligt snabbare-”vad är dehär för litet fjutt hinder, sååå tråkigt”. Och när han inte få köra i sitt tempo utan faktiskt måste lyssna på mig så blir han uppröd. Han stressar upp sig själv, lilla gubben. Jag sitter helt lugn och bara ser till att han inte går på tok för fort, och han studdsar, kör ut bogen, och är bara allmänt arg. Vi fick byta mönstret, som var att galoppera mot en oxer på ena långsidan som var ca.80cm hög(väldigt simpelt) och gjorde oxern till ett räcke, bytte varv och travade på det. MYCKET bättre. Då började han lugna ner sig. Så när vi sedan körde i galopp så var han lugn.

Viggo är en speciell ponny, det är därför jag älskar honom så mycket som jag gör. Oftast är han smart, men ibland inte tillräckligt för sitt eget bästa. Då får man försöka lura honom på andra tankar. Som Malin sa igår, att när en annan häst blir så stressad som han så han man låta den skritta på lång tygel en stund, men det funkar inte på Viggo. Då blir han bara mer och mer stressad av att han skritt/tölt/travar.

Vi avslutade med att hoppa en 4kombination på 110 4ggr. Där var han verkligen jättefin och fick en massa godis efter. Vi är sådana att vi är väldigt noga med att hästen SKA lyda, så är det bara. Får inte hålla på och dumma sig. Men när de gör rätt berömmer vi dom massor och med godis.

IMG_2011

Två grymma förebilder

Film när två av mina stora förebilder red i Global champions tour för några dagar sedan. Rolf Göran Bengtsson vann och Henrik Von Eckermann tvåa. Man ser hur bara någon meter kortare väg i slutänden leder till vinst. Coolt att se, och riktigt bra jobbat av två svenskar att både vinna och komma tvåa!

Svar på frågor/Malin

Insåg att shit, har ju inte svarat på alla frågor från frågestunden, so here goes:

Vad gör din häst nu? Hur många har du?

Jag har ett pensionerat sto f.92 som är utlånad till min underbara vän, Jossan, som avelssto. Sorban var grym 1.30-1.45 och har massor av segrar och placeringar på den höjden. Hon har startat 1.50 med fyra fel. Sedan har hon vunnit Msv B med mig i dressyr. Sedan har jag Diva som är Drivers mamma. Ett helt fantastiskt sto som jag hade hoppats få rida GP med, har aldrig suttit på något mer ridbart, men hon skadade nacken i hagen som treåring och det blev aldrig helt bra. Hon är utlånad som fritidshäst och avelssto till en annan vän, Sara. Och så har jag Drivve som jag har fött upp och äger tillsammans med Jossan. Drivve blev illa sparkad i vintras och fick frakturer på skenbenet fram. Det har läkt men han är fortfarande lite, lite oren så jag ska till kliniken med honom på check. Han går på bete och tränas på att ha träns, sadel, tas på överallt och den fjärrstyrning som jag vill ha på hästarna innan jag hoppar upp. Så fort jag vet vad som stör honom kommer han, om det är ofarligt såklart, börja jobba lite mer och efter sommaren ska Frida upp på hans rygg:)

Mål med unghästen?

Målet med Driver är att ta honom så långt som han räcker. Jag vill rida GP med honom, med bra resultat. Känner jag på vägen att han inte räcker till det, blir han till salu. Men än så länge har han inte visat något som säger att han inte skulle kunna bli riktigt bra. Mål på vägen är årgångschampionaten, från treårs till sjuårs. Men sedan sparken är det främsta målet att han ska bli helt frisk. Vår lilleman, han är så härlig.
Bästa och sämsta med att vara tränare?

Bästa rent generellt är när man ser att eleven utvecklas, att hästen utvecklas, eller man ser att de får aha-upplevelser. Sedan när det gäller Frida så är det fantastiskt kul att få hjälpa någon som är så genuin, snäll, ambitiös och bryr sig så om sina hästar. Sedan är det såklart jättekul när hon vinner, mycket för man vet att Frida får lite lön för mödan och blir så glad, men en riktigt bra runda slår lika högt:) Sämst är väl inget, men en del saker är svårare. Det är inte alltid lätt att anpassa en lagom mängd bestämdhet, samtidigt som man inte alltid kan gå på en idrottsutövare som redan ställer så höga krav på sig själv. Det kan vara frustrerande när man inte når fram helt med det mentala. Sedan är detta en tuff värld. Mesar man ner sig kommer man aldrig nå toppen i den här sporten. Och om en häst blir skadad, eller det händer något på banan, eller en retlig bom fäller i en klass som verkligen betyder något – då vill man ju bara lyfta bort all smärta från Frida, men det kan man ju inte och det är dessutom en del av sporten man måste vänja sig vid. Man kommer förlora bra många fler gånger än man vinner, så det är lite sinnesjukt att hålla på. Att trösta en ung tjej och ha den vetskapen, det kan kännas tungt.

Jobbar du bara som tränare?

Nej, jag jobbar heltid som kommunikatör:) Jag blev tillslut så hjärtligt trött på att se hästarna säljas, och rida femåringar i LA och sexåringar i MSV B, en verklighet att leva med då man jobbar med att rida andras hästar. Samtidigt är min andra passion i livet berättande – som kundkommunikation, marknadsföring och reklam. Jag designar, layoutar, skriver copy o redaktionellt, fotar, jobbar med event osv…Så jag jobbar med den passionen nu, för att ha råd med passionen för hästar:)

Dessutom har jag som policy på mina träningar att man inte kommer till level 2 om man inte klarar level 1. Typ, kan du inte rida rakt fram innanför spåret på en avspänd och lösgjord häst blir det ingen hoppning, kan du inte göra samma sak över ett litet räcke blir det inte svårare eller olika övningar. Är bara sådana som är så målinriktade som Frida som står ut med en sådan nitiskhet;) Jag kan skicka ut en elev från banan om den beter sig mot sin häst, och jag kan kosta på mig att säga vad jag tycker för jag lever inte på det. Jag tycker inte hästvärlden är så fräsch när det gäller företagande och pengar, så mycket oseriöst. Är glad att fortfarande vara en del av den, men inte beroende av den för mitt levebröd.