Svar på frågor/Malin

Insåg att shit, har ju inte svarat på alla frågor från frågestunden, so here goes:

Vad gör din häst nu? Hur många har du?

Jag har ett pensionerat sto f.92 som är utlånad till min underbara vän, Jossan, som avelssto. Sorban var grym 1.30-1.45 och har massor av segrar och placeringar på den höjden. Hon har startat 1.50 med fyra fel. Sedan har hon vunnit Msv B med mig i dressyr. Sedan har jag Diva som är Drivers mamma. Ett helt fantastiskt sto som jag hade hoppats få rida GP med, har aldrig suttit på något mer ridbart, men hon skadade nacken i hagen som treåring och det blev aldrig helt bra. Hon är utlånad som fritidshäst och avelssto till en annan vän, Sara. Och så har jag Drivve som jag har fött upp och äger tillsammans med Jossan. Drivve blev illa sparkad i vintras och fick frakturer på skenbenet fram. Det har läkt men han är fortfarande lite, lite oren så jag ska till kliniken med honom på check. Han går på bete och tränas på att ha träns, sadel, tas på överallt och den fjärrstyrning som jag vill ha på hästarna innan jag hoppar upp. Så fort jag vet vad som stör honom kommer han, om det är ofarligt såklart, börja jobba lite mer och efter sommaren ska Frida upp på hans rygg:)

Mål med unghästen?

Målet med Driver är att ta honom så långt som han räcker. Jag vill rida GP med honom, med bra resultat. Känner jag på vägen att han inte räcker till det, blir han till salu. Men än så länge har han inte visat något som säger att han inte skulle kunna bli riktigt bra. Mål på vägen är årgångschampionaten, från treårs till sjuårs. Men sedan sparken är det främsta målet att han ska bli helt frisk. Vår lilleman, han är så härlig.
Bästa och sämsta med att vara tränare?

Bästa rent generellt är när man ser att eleven utvecklas, att hästen utvecklas, eller man ser att de får aha-upplevelser. Sedan när det gäller Frida så är det fantastiskt kul att få hjälpa någon som är så genuin, snäll, ambitiös och bryr sig så om sina hästar. Sedan är det såklart jättekul när hon vinner, mycket för man vet att Frida får lite lön för mödan och blir så glad, men en riktigt bra runda slår lika högt:) Sämst är väl inget, men en del saker är svårare. Det är inte alltid lätt att anpassa en lagom mängd bestämdhet, samtidigt som man inte alltid kan gå på en idrottsutövare som redan ställer så höga krav på sig själv. Det kan vara frustrerande när man inte når fram helt med det mentala. Sedan är detta en tuff värld. Mesar man ner sig kommer man aldrig nå toppen i den här sporten. Och om en häst blir skadad, eller det händer något på banan, eller en retlig bom fäller i en klass som verkligen betyder något – då vill man ju bara lyfta bort all smärta från Frida, men det kan man ju inte och det är dessutom en del av sporten man måste vänja sig vid. Man kommer förlora bra många fler gånger än man vinner, så det är lite sinnesjukt att hålla på. Att trösta en ung tjej och ha den vetskapen, det kan kännas tungt.

Jobbar du bara som tränare?

Nej, jag jobbar heltid som kommunikatör:) Jag blev tillslut så hjärtligt trött på att se hästarna säljas, och rida femåringar i LA och sexåringar i MSV B, en verklighet att leva med då man jobbar med att rida andras hästar. Samtidigt är min andra passion i livet berättande – som kundkommunikation, marknadsföring och reklam. Jag designar, layoutar, skriver copy o redaktionellt, fotar, jobbar med event osv…Så jag jobbar med den passionen nu, för att ha råd med passionen för hästar:)

Dessutom har jag som policy på mina träningar att man inte kommer till level 2 om man inte klarar level 1. Typ, kan du inte rida rakt fram innanför spåret på en avspänd och lösgjord häst blir det ingen hoppning, kan du inte göra samma sak över ett litet räcke blir det inte svårare eller olika övningar. Är bara sådana som är så målinriktade som Frida som står ut med en sådan nitiskhet;) Jag kan skicka ut en elev från banan om den beter sig mot sin häst, och jag kan kosta på mig att säga vad jag tycker för jag lever inte på det. Jag tycker inte hästvärlden är så fräsch när det gäller företagande och pengar, så mycket oseriöst. Är glad att fortfarande vara en del av den, men inte beroende av den för mitt levebröd.

2 Comments

  1. Är Driver tänkt att bli hopp eller dressyrhäst?

    Reply
    • Hej! Driver är avlad och avsedd för dressyr. Men självklart ska han hoppas in ändå, det tycker de är kul:)

      Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *