Bara där och då

En fot framför den andra. Doft av mossa, barr och jord. Gick iväg med en lur i varje öra. Sedan hörde jag koltrasten. Tog ur en lur. Följde den växande gräslinjen i mitten på skogsvägen, in på ödetomten på väg ner mot sjön. En hackspett fick mig att ta ut lur nummer två. Står alldeles stilla, andas tyst genom öppen mun. Inte störa, inte röra. Snart tror fåglarna att faran är över. Grenarna får liv med en trädkrypare här, en liten mes där. Hackspetten får den gamla eken att vibrera och den ihåliga stammen får ljudet att resonera över hela gläntan.

Fortsätter ner mot sjön. Helt stilla. Spegelblank yta bryts bara av krusningarna där sjöfågel glider fram. Deras rop ljuder över sjön och våren växer och lever i mig. Av hela dagens timmar och minuter, av hela den raska promenaden, tror jag ändå att den stunden, där och då, gjorde mest för min kropp och själ. Att bara vara nära allt det vi är, innerst inne.

Precis den känslan, ska du spara och använda när du sitter till häst. Vara där och då. Stilla i själen samtidigt som alla sinnen är mer vakna än någonsin annars. Fullt fokus på livet, inte det röriga stressade livet i skolan, runt middagen eller på jobbet, utan det som verkligen är livet. Ta ur lurarna och var där med din häst. Rid ut i skogen och koppla upp er två på samma linje. Utan att hålla koll på något som händer i telefonen, utan att döva dig med musik i öronen. När ni får en äkta connection, då behövs inte allt det där andra.

MG_1940_webb

Längtan ….

Sjuk tjej som längtar efter sina djur …
Blev en extra kvällssväng till stallet nu ikväll, vad gör man inte

20140331-211529.jpg

Vad vill Ni ?

Nu när jag ligger hemma hela dagarna så har jag ju tid att blogga lite rejält.
Så min fråga är, Vad vill NI att jag bloggar om? 
Är det något som ni alltid velat veta om mig/ hästarna/ någon i teamet?
Någon spontan fråga om… tja… vad som helst? Mina drömma? mål ?
Eller att ni helt enkelt vill läsa ett speciellt inlägg som ni alltid velat att jag ska skriva!

Nu har NI chansen att önska vad som helst!

rida10_2_2_web_5168125b9606ee315df6ae9d

 

Bild på mig som Malin tog i början av 2013  -inte ofta man ser mig så fixad 😉 

Lunginflamation

20140331-140644.jpg

Besökte vårdcentralen idag då jag haft hög feber i över 4dygn.Hostan har ökat och ont i kroppen.
De kom fram till att jag har lunginflamation. Meeeeen HALLÅÅÅÅ- VILL INTE 
Iallafall så fick jag penicillin  utskrivet som jag ska äta i en vecka. Skulle må bättre efter 2-3 dagar men kommer vara väldigt trött av penicillinet. När febern går ner ska jag försöka ta mig till skolan. Helst av allt vill jag upp på hästryggen NU! Jag känner mig  så stressad, jag har verkligen inte tid med detta. Jag vill rida hästarna så att de är i toppform nu när alla tävlingar är pågång. Chicki ska hoppa en pay and jump nästa helg(om nu jag blir bättre..) och på fredag om ca.1,5 vecka börjar Viggos meeting i Ljungby med två MSVA klasser. Både han och jag måste tränas!!
Förstår ni att jag börjar bli liiiite stressad sådär.
Men det är ju TUR att jag har världens bästa: tränare- Malin som har motionerat hästarna senaste dagarna. Mamma och pappa som sliter och fixar i stallarna och med hästarna. Släkt som hjälper till med allt runt om, som i stallet. Stallkompisar som hjälper till. 

Sjuksköterskan som jag var hos var så trevlig. Hon kunde knappt svenska, hon är alltså inte från Sverige. Vi kom in på hästarna och att jag vill rida så fort som möjligt då vi har viktiga tävlingar. Då sa hon ungefär såhär:
”Du blir trött av penicillinet och tappa koncentrationen. Du orka inte bromsa hästen. Hästen hoppar själv. Du faller ner från hästen. O de är inte bra. ” 

När hon sa så kämpade både mamma och jag mot att skratta. Visst var det gulligt sagt?