Ny hjälm. Nån med koll?

Jag har behövt en ny hjälm i över ett års tid nu. Hade nästintill bestämt vilken- då kom dom nya reglerna. Jag har varken förstått dom eller orkar sätta mig in i dom helt och hållet. De ska ju ha vissa märkningar och vara tillverkade före eller efter ett visst datum. OK. Sen när man letar hjälm, hur vet man att de uppfyller de kraven?

Innan Falsterbo hade jag bestämt mig för denna hjälmen, Antares galaxy. Men när jag väl kom ner dit så såldes den ingenstans. Jag kopplade då direkt att den inte är godkänd? Däremot fanns Samshield och Kep överallt och några GPA first lady..

Finns det någon som har koll på reglerna och som kan hjälpa? Känns väldigt onödigt att köpa en hjälm för flera tusen och sen är den inte godkänd om ett år..

Vilken är er favorit av dessa hjälmar?

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *