Mumsig tillbehör

Hej! Jag har varit uppe ett tag, måste jobba och dessutom försöker jag febrilt bli frisk. På hoppträningen i torsdags var jag en kraxande kråka, Frida blev mindre tjatat på en vanligt kan man säga;)

Fixade precis ett tillbehör till middagen ikväll, det ska stå och dra lite nämligen. Tillbehöret i fråga är pressgruka och det är vansinnigt gott till mycket. Ryttare kan ju vara lite slarviga med bra och hemlagad mat, tiden blir ofta knapp. I Team Wygler är det Fredrik som håller Frida, Jessica o Hanna vid liv, haha:) Det tråkiga med detta recept är att det innehåller vitt socker, det gillar jag inte alls, men borde gå att ta råsocker i alla fall och jag ska testa med Stevia någon dag. Men idag körde jag bara ihop det, orka liksom.

pressgurka1

 

pressgurka2

 

pressgurka3

 

pressgurka4

 

Idag gjorde jag såhär. Tärna upp 1 gurka. Rör ihop knappt 1/2 dl ättikssprit, 1/2 dl strösocker, 2 msk persilja(gärna färsk men idag fick det bli torkad, då kan man ta lite mindre om man vill) och häll det över gurkan i en burk. Skaka som en galning och vänd den några gånger under dagen så att all gurka blir impregnerad liksom.

I receptet är det egentligen lite mindre ättika, men jag gillar syran. Det ska vara som att bita i den första jordgubben liksom. Eftersom jag hade mer gurka än receptet också så blir det bra. Sen ska man egentligen ha vatten i med men personligen tycker jag det blir för blött, gurkan innehåller så mkt vatten ändå. I kväll fotar jag vad den kommer användas till, ngt supergott!

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *