Dagens outfit

Brukar inte göra utrustningsfixerade inlägg. Men ni brukar undra vad jag använde för utrustning till vardags i stallet. Jag är alltid noga med att köpa skön utrustning i bra kvalité. Jag köper inte för märkets skull. Men sen är det ju tyvärr så i ridsporten att den dyrare utrustningen oftast (!!) är den bästa. Men i vilket fall som helst så ska ni få se vad jag använder en vanlig dag i stallet 🙂


Chickan har micklem träns vid hoppning och tävling. Jag kan inte svara helt på om det ”funkar”. Alltså att alla hästar går bra på det.. Men vad jag märkt på Chickan är att hon som slog mycket med huvudet hos förra ryttaren har slutat med det nu. 🙂

Pannbandet är välanvänt och från PS of sweden. Hon har ett bling och tävlar i därifrån!

Bettet är ett flippanbett. Älskar det och hon går så bra på det! Verkligen ett bett att rekommendera. Hon blir för stark på vanligt tränsbett i hoppningen och på ex. Babypelham knäpper hon av nacken och vågar inte ta stöd. Hon älskar det här bettet. Är mjuk och fin och suger tag i hindrena precis som man vill. För mig är det viktigt att hästen ska våga gå fram mot bettet så att hästen vill fram till hindret. Vid för starka bett blir det lätt att de backar av och backar undan. Så vill jag inte ha det. Vi är ett team som tillsammans ska fram till hindret!


Mina stövlar som börjar bli slitna ni 🙁 är från bästa Alex Boots. Extremt mjukt och följsamt läder. Sköna redan första gången man tar på sig dom! Hörde något om att han öppnat i sverige? Stämmer det? Blir överlycklig isf!!

Kep hjälm. Otroligt skön.

Ridbyxor och väst från Hööks. Har nästan bara helskodda ridbyxor. Kan typ inte rida utan det 😉


Välanvända rockl handskar med avkapade fingrar. Meningen är att de inte ska bli så varma på sommaren! Superkvalité!

Veredus benskydd. Har bara framskydd i vanlig ridning. Unghäst skydd bak vid hoppning. Inte teknikskydd. Hon hoppar så bra ändå!

Min älskade Equipe sadel! Mumma att rida i. Mattespadd och nytt schabrak i märket HKM. Beställde det från Star Rider. Supersnyggt och stilrent. Ska användas på tävling framöver!! Stigbyglar är free jump! 

Gillar ni sånna här inlägg?

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *