Träningsonsdag

Igårkväll körde vi träning med Chickan, Viggo fick stå över eftersom han tävlar i helgen. Han gick en Msv B förra helgen och har gått lösgörande lättare arbete sedan dess.

Först hade jag tänkt köra en riktig plågarlektion utan stigbyglar hela passet för att Frida ska komma ner och hitta rätt avspänning/följsamhet i bäckenet med rätt kontroll från bålen. Men eftersom det blir stora klasser i helgen ville jag att hon skulle få rida på lite framåt och få ordentligt med självförtroende i bagaget från träningen. Vi jobbade först bommar med tre meter i mellan på långsidan, sedan längde jag lite och satte en oxer i mitten. Rytm, balans, att sitta still och inte börja nappa i tyglarna eller rida på in mot hindret var fokus. Jättenyttigt för Chickan som fick både kondition och styrketräning i och med att vi satte två räcken att byta varv över så de kunde rulla på lite. Stilla och låta Chickan jobba inne i bomserien med hinder och sedan ta lite mer kontroll och jobba igenom på räckena.

Jag misstänker att filmer kommer, när Frida har nät eller är på svensk mark igen:) Nu ska jag åka och rida, sedan blir det mer jobb. Inget slöande här inte;) Men det är bra att komma ut till hästarna, då måste man träna. Annars är det lätt att man blir fast med jobb eller somnar i soffan. Det är inte bra, man får energi av att komma ut och röra på sig. Så en häst som står och väntar är perfekt motivation:)

Hörs!

20140413-173555.jpg

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *