Sköna söndag

En av de bästa sakerna med söndag är sådant som ”Jag borde tvätta håret. Känner jag för det? Nej. Då struntar jag i det”. Sedan frukost utan stress. Jag har lyxen att jobba med sådant jag tycker är väldigt roligt, så jobbet är inte det som gör att jag ser fram emot ledighet, utan tiden och den totala valfriheten. Rykta extra länge i stallet, laga mat i lugn och ro, städa och fixa i ordning, hinna med fika med en vän eller min underbara sambo.

Igår hade jag ett halleluja moment med hästen jag tränar igen. Jag kunde galoppera i lätt sist och nedsittning light utan att han blev stressad, han hade en helt ok form, kommer bli ännu mer genomsläpplig, men den var ändå bärig och framförallt, frivillig! Jag kunde ge honom tygeln och han fortsatte lika lugnt och jag kunde ta precis det stödet jag ville, och han sökte det så fint.

Han går från sin högertygel så i högervarv får jag jobba på att han ska orka följa ledande inner tygel med lätt stöd på ytter och i vänstervarv att han ska komma ut till ytter och orka ge mig yttersidan. Men det går alltså framåt och det gör mig jätteglad! Nu kan jag även rida skritt i en fenomenalt fin genomsläpplig form och rida skritt, liten skritt, ökad skritt, skritt, liten skritt osv utan att han spänner till utan kommer tillbaka på fina hjälper. Jag får inte igenom det med halsen helt ute än, men även det närmar sig.

Idag är det ridning på schemat igen. Ska även jobba lite, fixa iordning hemma och äta kräftor. En skön söndag helt enkelt! Nu känner jag för att gå o tvätta håret, så hej då!

Sommarkväll hos Driver o hans kompis Catten. Mobilen klarar inte riktigt skymning men ni kan ju tänka er hur vackert det är. Sjöfågelrop från viken och underbar stillhet.

sommarkvall

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *