Ändringar under helgen

Jag valde att inte starta lördag utan startade söndag istället. Mådde inte alls bra och kändes inte som att jag skulle kunna prestera bra nog för att tävla. Som tur var va jag anmäld även söndagen. Jag hade ändå bara tänkt hoppa 2 dagar denna helg och då fick hon en mellandag helt enkelt.

Hon var fin som vanligt. Det var en a0:a0, vi var felfria i grunden men rev första i omhoppningen. Hon trasslade ihop benen i en korsgalopp vilket gjorde ett grovt frambensfel på ett räcke. Så nöjd med hennes galopp. Den blir bara bättre och bättre. I början hade vi alltid svårt att nå på avstånden och jag rider fortfarande lite med det i tanken. Mellan 6-7 var det lite fram på 7galoppsprång. Jag la henne bra, liite åt nära på inhoppet på 6an. Landade och tänkte framåt så att vi skulle nå. Slutade istället att vi fick nära på 7språng. Direkt efter hinder 7-8 var linjen lite fram på 5språng. Men valde att lägga in 6 istället då vi kom lite nära in på 7an.

Denna helg har jag ridit fram henne lite annorlunda. Har börjat med att både trava och galoppera fram på långa tyglar. Dels för att få henne avslappnad men även för att jag inte ska pilla för mycket med henne. A & O med Chickan är att hon är framme för skänkeln, vilket blir det ända vi fokuserar på när hon rids fram på långa tyglar. Även i hoppningen har jag ridit henne på lite längre tyglar, samma där, för att inte pilla och störa henne för mycket utan känna in avstånden med höften och tänka framåt i ridningen. Tyckte det funkade bra den här helgen!

20141004-230021-82821175.jpgEn över ett år gammal bild på en nybadad liten chickan. Det är galet vad mycket mer muskulär och välbyggd hon blivit på ett år.

viggosista5En bild någon dag innan Viggo flyttade till sitt nya hem. Finns ingen mer kunglig häst än han <3

 

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *