Mobbning, fan inte ok

Mobbning, vet inte vad jag ska säga. Får rysningar utmed ryggraden av bara ordet. Det är inte okej någon stans att frysa ut, kalla någon dumma saker, sprida rykten osv. Jag själv kan inte förstå hur man kan vilja en annan människa så illa. Jag klarar inte av att se ensamma människor på raster, jag går då fram och säger hej. Och att veta att det skulle vara jag som hade skapat den stuationen skulle jag aldrig kunna leva med på samvetet. Alltså jag är en personkännare. När jag kliver in i ett rum så kan jag direkt se om någon mår dåligt. Det hugger till direkt i mitt hjärta då. Jag förstår inte hur man själv kan välja att behandla andra illa, att mobba.

Tjejer kan vara rysligt elaka mot varandra. När jag nu har en person som är så nära mig som blir rysligt mobbad och har blivit under en lång tid så blir jag förbannad. I morse blev jag så arg att jag skakade och började gråta. Jag tror det är för att jag vet hur det känns. Även om mina år i åk.7 och 8 inte alls var lika hemska så förstår jag. Tjejerna runt mig gjorde mindre bra saker och jag valde att stå utanför det. Valde att säga att det inte var okej att snacka skit och sprida rykten mm. Vilket gjorde att jag lämnades utanför. Satt ensam på rasterna och inte hade någon som sa ”hej” när man kom på morgonen. Tjejer vill oftast vara i små grupper och stänga ute de som inte ”passar in”.  På så sätt är tjejer så fruktansvärt elaka. Även om jag vet att killar också kan mobbas och bli utsatta så känns det som om de flesta killar är väldigt öppna och hänger i stora gäng istället för i smågrupper.

Idag, även om jag nu för tiden omges av underbara människor, så föredrar jag att umgås med killar. Jag har nästan bara killkompisar både i skolan och på fritiden. Jag tycker inte om det drama som tjejer ofta drar med sig. Hallå liksom, tjejer borde stötta varandra i det samhälle vi lever i med kvinnohat och våldtäktsmän. Men icke, istället försöker vi dra ner varandra för att själva hamna i toppen?

Jag vet idag att mobbare är de som mår dåligt. Och även om det är så,, så är det FAN inte okej att ta ut det över andra personer. Ibland känns det som om vuxna soppar bort mobbningen genom att säga ”tänk på att det är mobbaren som mår dåligt”.  Jag själv vill bara skaka om alla elaka ungar där ute och få dem att förstå att det inte är okej. Mobbning är inte okej någon stans och det är något som borde tas på större allvar!!!!!!

1 Comment

  1. starka – tänkande människor håller med dej till hundra procent – mobbarna är svaga och ynkliga små skuggor av riktiga människor och förorsakar ständigt lidande o sorg i världen. starka personer tar avstånd från mobbning och borde sluta sig samman till försvar av dem som mobbas.

    skäms mobbare! – och inse att ni – eller era nära o kära en dag kan bli den mobbade…vad har ni då för försvar??

    Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *