Svar del.2 / Frida

Vilket är ditt livs bästa köp?

Sjukt svårt, men utan tvekan min Shafts Lightening Jack.

Hur tänker du kring märkesutrustning. Är det viktigt för dig? Varför har du det? Alla köper ju onödiga saker, men varför går hööks-grejer inte lika bra som exempelvis PS?(Man fattar ju om det är kvalite på ex. sadel, men typ pannband egentligen?? Varför köpa ett svindyrt pannband på PS istället för att köpa ett billigare på hööks och kunna lägga pengar på annat istället.)

Jag tänker nog ganska likadant som du, jag är väldigt snål och jag ska köpa något dyrare tänker jag efter ordentligt innan. Jag tävlar tex. i vita ridbyxor från Hööks i nuläget, rider hemma i icke märkessaker, hopplatta, schabrak och benskydd från Hööks och har inte ett enda par märkesridbyxor. (Jag tycker förövrigt Hööks har bra grejer) Men  till tävling är jag sådan att jag vill att det ska se prydligt och snyggt ut, och kan vilja ha lite dyrare utrustning, som träns, kavaj, stövlar och pannband. Men då har jag själv sparat till det. Sen skiljer jag egentligen inte på märkes eller icke-märkesutrustning. Jag väljer det som är snyggt och av bra kvalite. Men det skulle mig dock aldrig falla mig in att köpa en tävlingstopp för 1500kr som jag tittade på i Falsterbo, sjukt snygga men aldrig. Inte värt dom pengarna, då köper jag hellre 3st andra för samma pengar. Pannbandet köpte jag billigare i Falsterbo och det är något jag velat ha länge, så det fick bli mitt.

Hur känns det att börja gymnasiet? Vart ska du gå? Kommer du känna någon?

Jag har valt att läsa Naturvetenskap på det absolut tuffaste gymnasiet i stan- Kunskapgymnasiet. Alltså tuffaste inriktningen på tuffaste gymnasiet. Klart jag börjar känna mig stressad och nervös inför de 3tuffaste åren jag varit med om. Men ser även fram emot att träffa nya människor! Jag känner några, men ingen sådär jättebra, jag kastat mig ut på lite djupt vatten för att få en nystart, tror de är bra för mig. Det bästa är att jag valt idrottsinriktning och får tid från skolan i stallet, Malin kommer hjälpa till att sätta betyg och de kommer räknas som meritpoäng. 

Berätta om Malin. Vad har hon för meriter? Är hon utbildad eller är hon bara en erfaren ryttare?

Malin har en extremt stor och bred erfarenhet inom hästar, med föräldrar som föder upp hästar, pappa som är veterinär, jobbat mångamånga år som hästskötare och beridare. Hon har ridit i Falsterbo. Hon har utbildat många hästar och har koll på, tja.. ALLT. Sen är hon utbildad C-tränare i dressyr. Men av att hon jobbat i ett hoppstall i många år så vet hon hur man utbildar hopphästar till den absolut högsta nivån. Malin är extremt duktig och kunnig, jag är otroligt glad att ha henne vid min sida! 

Varför står Chickan på samma stall som Viggo? Stog inte hon någon annan stans? Berätta om stallet som de står på nu.

Förra året flyttade vi Viggo till ett jättefint stall på 13boxar, med ridhus, ridbana, stora hagar och gräsfält. När vi köpte Chickan så fanns det ingen ledig box i Viggos stall och vi letade i panik efter något annat, med bil 1min från Viggos stall finns ett litet stall på 6boxar där Chickan står, därifrån är det skrittavstånd till ridhuset vid Viggos stall. Men nu över sommaren är det hästar i Viggos stall som är iväg på sommarbete och vi kunde flytta över Chickan dit nu ett tag, så mycket enklare och smidigare. Men hon får flytta tillbaka till hösten. Hahha kände att svaret blev lite rörigt. 

Vad är det absolut bästa med Chickan och Viggo?

Chicki är världens goaste, finns ingen som inte gillar henne. Det bästa med henne är att hon alltid är så sammarbetsvillig, hon är alltid possitiv och besitter en stor hoppkapacitet.

Viggo, svårt att förklara med ord, bara jag skrev detta får jag tårar i ögonen. Viggo betyder så otroligt mycket för mig. Han är ingen lätt ponny men har en jäkla fighting spirit. Han är väldigt speciell och personlig men när man förstår honom så är han din absolut bästa vän. Han har hoppvilja, hoppteknik, han är modig, en bästa vän och det bästa är nog att han hjälpt mig så himla mycket, att jag fått starta de klasser jag alltid drömt om att få göra.

IMG_2011

Mål?

Jag har mycket mål och drömmar i livet, men de som kommer här närmast är att ta mig till SM final i Vetlanda om 3veckor med Viggo. Sen att förhoppningsvis kunna hoppa Baltic Cup i Danmark.

Ska du ha kvar Viggo om du är 16 i år? Eller en till häst istället?

Jag är 98 och fyllde alltså 16 i år. Tanken är att jag ska ha kvar Viggo året ut, hoppa SM och Baltic cup. Eftersom att man inte får tävla internationellt sen så ska jag gå över helt på storhäst efter 2014. Drömmen vore att ha Chickan som kommande superstar och sen en lite äldre, typ 9-10åring, kanske inte med samma kapacitet som chickan för då skulle den vara så dyr. Men som han hoppa 130klasser och ge mig lite erfarenhet och rutin på storhäst. 
Hur tror du det blir att börja gymnasiet i höst? Vad ska du plugga? Och varför?

Det kommer bli spännande, roligt, tufft och en jädrans massa plugg. Jag läser Naturvetenskap som ni kan läsa där uppe. varför? jo jag vill hålla på med hästar, inte som hästskötare utan själv tävla. Drömmen vore att ha ett stall med superhästar för de största klasserna. Men sen vet man ju aldrig hur långt de går, ja kanske blir skadad? pengarna räcker inte? (inte direkt en billig sport dehär) eller jag vill hålla på med något annat. Då vill jag ha en utbildning att vila tillbaka på, för om jag inte ska rida på elitnivå så vill jag ha ett bra jobb. Inte typ på ica, utan något bra, med hög lön, haha 😉 
Ditt största materiella ha begär, just nu?

Funderat på den ett tag, just nu är jag ganska nöjd, har inget sådär som jag måste ha.

showjumping2

 

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *