Svar från frågestund /Frida och Malin

Vad är era starka och svaga sidor som ryttare?

Frida– Jag har ett rätt så bra öga på hinder, jag tar hand om hästarna väl och älskar dom. Jag har även lätt och är villig för att lära.  Jag vill att allt ska kännas perfekt, och om en famhoppning inte känns 100 så blir jag ofta lite nojjig istället för att gå in och bara rida enligt min plan, där har vi en svag sida. Sen att Malin skriker flera gånger varje träning att min vänsterhand ser störd ut, haha men vi jobbar på det.

Malin – Jag har blivit skolad av tränare noggrant från jag var liten och sedan ridit mycket hästar, tänkt och känt och hittat en känsla som jag känner mig väldigt trygg i. Jag har mitt sätt att rida, men anpassar mig lätt till olika hästar, något som man nog får med sig av att rida många och lära sig stötta varje häst på det sättet de behöver ridas och utbildas. Jag tycker om hästarna, och de vet de, samtidigt som jag är väldigt tydlig och noga att de ska lyda mig, vilket jag tycker gör att de känns trygga med mig. Att jag tränat både hopp och dressyrhästar tror jag hjälpt för att inte fastna i ett synsätt. Jag har tålamod i varje ridpass och en helhetssyn på utbildningen så att jag inte bara planerar utbildningen för just nu, utan även för framtiden. Att jag är så fruktansvärt nyfiken på allt, och vill lära mig så mycket jag bara kan är nog den största styrkan, som gett de andra. Min svaga sida är att jag ibland blir feg på hästryggen och det är också det som gör att jag aldrig tävlat hoppning. Sedan kan jag rida en häst som är rätt tossig och så, men rädsla är ofta rätt irrationellt, ni känner säkert igen er. Ska man se till ridteknik, så är något jag ibland får tjata på mig själv om att inte titta på hästens öron istället för dit man ska:)
Vad tycker ni är roligast med ridningen?

Frida- Självklart de sekunderna man är inne på tävlingsbanan! Men även när man ridit och trimmat flera dagar, veckor månader och det känns segt, sen kommer ett ridpass där bara ALLT stämmer, man har fått hästen exakt dit man vill och det är en dröm att rida. De stunderna tycker jag är underbara, när man känner att sin ridning har gjort nytta. Ett samspel med ett djur på 600kg- magiskt!

Malin- Upplevelsen när man känner att hästen förstår och har lärt sig något nytt, därför är hästutbildning så kul! Sedan är det dessutom kul bara att rida på en lösgjord och nöjd häst, gå in i rörelser och känna suget av framåtbjudning eller rida in på en linje och man bara känner hur bra man ligger och vilken fin linje man kommer få i hela hästen och hela kroppen. Sedan är jag en tävlingsmänniska på gränsen till knäpp så jag älskar att gå in på banan, när jag vet att vi är väl förberedda. Men jag blir lika tävlingsgalen även om vi ska spela spel så det är inte bara kopplat till ridning….;)

Vad tycker ni om diskussionen kring ridsporten ex ”ögonblicksbilder”?

Frida- Jag förstår inte att folk blir så upprörda och kan döma en häst och ryttare på en bild. Det är omöjligt. På denna bilden gapar Viggo, det kan se ut som om jag sitter och sliter i munnen. Bilden är tagen innan start då Viggo alltid är taggad och studdsig, och han gapar. Men kolla det gör jag med. Nej jag  har inget bett i munnen och blablabla. Men jag tycker fortfarande att en del överreagerar, Viggo mår prima och led inte alls vid detta ögonblick som bilden togs.IMG_2032

 

Malin – Jag hoppar nog denna fråga här och berättar vad jag tycker i ett inlägg!

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *