Dagen du är nöjd- slutar du utvecklas

På senaste tiden har folk börjat säga till mig. ”Gå in på banan och bara ha kul, glöm inte att du redan kommit längre än de flesta.” Vet att det är snällt menat, men det är ju som att gå in med inställningen att man redan har gett upp, redan innan man rider in på banan. Jag gillar inte de orden. Man ska ALDRIG känna sig nöjd, det är farligt. När man tar saker för givet. Helt plötsligt rasar resultaten. Man måste hela tiden ha nya mål och sträva framåt. ”Dagen du känner dig nöjd är även dagen du slutar utvecklas”. Det är så sant. När ett mål är uppnått – sätt nya. Man kan ALLTID bli bättre. Det finns ingen på denna jord som är helt fullärd, det går inte att vara det. ”glöm inte att redan kommit längre än de flesta” – svar JA, men det finns BETYDLIGT många fler som kommit längre. Jag vill ju bli bättre än den jag är idag. Så då ska jag ju inte känna mig nöjd där jag är nu?

 

Självklart ska sporten man håller på med vara rolig och i grunden handlar det om det. Man blir inte som allra bäst om man inte brinner för sporten till 100%. Men det är ju de minutrar man får rida ärevarv med vinnartäcke och jublande publik som man hela tiden eftersträvar med allt arbete man lägger ner.

20140817-195346-71626765.jpg

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *