Högt upp

När jag lindar ben för markjobb eller dressyr så lindar jag alltid en bit upp på knät. Vill gärna ha lite högre paddar fram, så om jag t ex använder Mias luddiga paddar har jag gärna bakbensvarianten runt om. Att linda normalt dit upp stör inte hästen på något sätt, och du får bättre skydd mot slag upp mot karpus.

Jag lindar uteslutande med fleece om det inte är sjukbandage eller nattlindor. Fleece blir snyggt och har en perfekt formbarhet tycker jag. Att lindor skulle stödja benen kan ni släppa direkt. En häst har så mkt tyngd på benen i en nedsättningen att du inte kan stödja den med en vanlig lindning för arbete, vad du än använder för linda. Lindor ger skydd mot strykningar, viss kompression och är snyggt!

chickan_linder

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *