Skitduktiga – båda två

Igår var det guldstjärna till både Frida och Chickan! Man blir så himla glad som tränare när man ser att eleven håller fullt fokus och verkligen försöker och är noga – från start till mål. En hälsning till alla som rider för tränare därute – se till att visa att ni vill och jobbar på att bli bättre. Att stå där i mitten och vara superengagerad – och så går det bara in genom ena örat och ut genom det andra på eleven, eller ännu värre – den har fullt upp att vara förbannad på sin häst så när det äntligen börjar hända ngt så tappar den humöret och sabbar allt. Det är inte så inspirerande för tränaren kan jag säga. Jag har aldrig någonsin sett Frida bli arg och tappa humöret på sin häst. Frusterad på att det är svårt möjligen, men hon har aldrig tagit ut det på hästen, varesig i hantering eller ridning. Det är såååå bra egenskap för att få en förtroendefull häst. Och förtroende, det måste man ha från sin häst för att lyckas på banan.

Nu börjar Frida dessutom få kroppskontrollen och skillsen att ibland rida med rejäl inverkan, med timing, utan att fastna i det eller bli spänd. Så himla kul att se. Och Chickan utvecklas så fint. Igår värmde Frida själv med trav och övergångar, sedan fick hon rulla på i galopp några varv så Chickan fick komma igång i kroppen och avspänt galoppera runt i arbetstempo. Frida får passa på att träna den perfekta balanserade trepunktsitsen och tvåpunktssitsen.

Sedan ramperade vi långsidorna i galopp – kan rita upp det sen och förklara vad det betyder. Nästa övning – red över en bom i galopp, på 20 m volt typ, med fokus att ha hästen mellan hjälperna, rak till yttertyglen över bommen. Chickan smiter nämligen ur yttertygel i vänstervarv över bommen, så man hela tiden hamnar 50 cm in efter bommen mot innan. Det blir ett oryg på banan sen, och dessutom jobbar man på rakriktningen på ett väldigt bra sätt när man noga jobbar med det på en stor volt.

Sedan red vi volt över räcke, ökade galoppen på långsidan, satte tillbaka tydligt, volt över räcke, och så samma sak på nästa långsida. Vi hade tre räcken på medellinjen, typ 60 cm höga, och använde första och sista. Som avslutning hoppade vi först räckena rakt fram på ca 90 cm med 4 språng på 15 meter och 3 på 12 meter(vi fick inte plats med 15 till:) och sedan höjde vi upp till 1.10/1,15 sådär, kortade avstånden till 14 och 10,5 och red på normala 3 och 2 språng. Så fina och Chickan var stark o avspänd i sprången.

Jessica filmade så det lär komma lite film!

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *