Skadade hästar

Först och främst:
– Ingen är värd en skadad häst
och
– ingen kan förutspå en skada.

Däremot kan man göra allt för att förebygga skador. Man kan se till att hästen får rätt träning, vila, massage, hovslagare, ompyssling, liniment, back on track osvosv. Men ändå kan skador dyka upp hos den hästen som är som allra mest inlindad i bommul. Det finns så OERHÖRT många olika teorier på hur man tar hand om sin häst på bästa sätt. Det är ju somsagt inte alls säkert att den hästen som är som mest påkostad i behandlingar osv som är friskast. Vem vet vad som egentligen vad som är rätt? Vi hästmänniskor är ju väldigt måna om våra hästar, ibland mer måna om dem än oss själva 😉 Jag tycker huvudsaken är att man gör sitt bästa. Tar hjälp av kunniga människor och vågar lita på att sin egen teori kring vad man själv tycker känns rätt.

Jag själv är väldigt noga och mån om mina hästar. Jag tycker och tror att hästarna mår bra av att gå ute i hagen några timmar även om det är blåst och regn ute. Jag tror på att långa avskrittningar efter en hård träning är viktigt. Jag tror INTE på att efter träning/tävling lasta på hästen på transporten, åka hem och ställa in hästen i boxen. Jag skrittar av, linimentar eller lerar ben, masserar med arnika ex.

Såhär tänker jag varje dag, även de allra kallaste dagarna när man bara vill hem och ta ett varmt bad. Om min häst står skadad i morgon när jag kommer ut, har jag gjort allt vad jag kan för att undvika den?. Okej, bra, då kan jag åka hem med gott samvete 🙂

IMG_5977 IMG_4274

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *