Monday morning

Förra veckan var så jäkla seg, så nu har jag bestämt mig för att göra något bra av den här veckan. Då går den fort och då blir det snabbt lov, smart va 😉

Sitter nu på skolan och pluggar inför 3 av de prov jag har denna vecka, puh… Men somsagt, må denna vecka gå snabbt!

Chickan igår:
Skrittade en lång sväng i skogen som framskrittning. Härligt att rida ute så mycket som det går på helgerna eftersom jag nästan aldrig hinner ut till stallet när det är ljust såhär års. Hade planerat galoppjobb på fältet men det var alldeles för hårt för att galoppera ute 🙁 Vi gick ner i ridhuset och travade och galopperade fram kravlöst. Gillar att göra så, speciellt med Chickan nu i igångsättningen. Hon är ju liiiite på lata sidan, om hon får så still så gör hon det 😉 Och att vid varje pass nu efter vilan sätta henne i jobb redan från början kan få henne lite negativ till arbete. Man kan säga att hon är lite segstartad, för när hon väl är igång så är hon pigg och glad och älskar att arbeta. Det är därför perfekt att värma upp kravlöst så att det känns lätt och roligt 🙂

Jag lade sedan fram 3 bommar på medellinjen med ca. 6 meter mellan varje. Red rakt över dem och saktade av till skritt innan långsidan. Fattade galopp och gjorde likadant igen, varierade mellan att svänga höger och vänster efter sista bommen. Väldigt bra med övergångar och speciellt i igångsättningen för att aktivera bakbenen. Chickan är dessutom lite olydig när det gäller att sakta av efter bommarna. Så tränatränaträna på snygga och väl bärande avsaktningar. Lade redan upp de tre bommarna på sockerbitar och jobbade likadant. En enkel och bra övning!

frch

Driver igår:
Sööta lilla hästen. Eller liten och liten, han är större än Chickan och 4år. Men så bäbis, vill alltid ha något att styra med, bita i longerlinan, i tyglar, nosa, klia osvosv. Han har inga problem med uppsittning och igår var dels första gången som jag travade uppsuttet- på longerlina och första gången som vi skrittade några varv på banan själva! Så duktig och så roligt att Malin har förtroendet för mig att hjälpa till i inridningen!

 

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *