Ponnytiden in my <3

Bildspelet slog på på datan när jag tog ett paus från plugget. Bilder på mina tidigare ponnys kom fram och alltså, det är något speciellt med ponny. I min ägo hade jag bara tre ponnys, Nemo, Nadja och Viggo men jag red även andra. Men alltså Nemo som jag köpte med lång man, som hade samma färg som Spirit. Vi tränade och traglade med korsgallop och slängtrav. Jag var väll 10 år och hade drömmar om SM med honom. Vi kom till LA vilket var hans begränsning, men så galet kul jag hade med den lilla ponnyn. Vi hade en conection, vi tränade aldrig på ”frihetsdressyr” men ändå lyssnade han på min minsta signal. Första ponnyn i mitt liv, som alltid kommer ha en stor plats. Nemo såldes för flera år sedan till en tjej som har kvar honom även idag. De var felfria i LD och LC förra helgen! 😀

kort-15_147967634

Sen kom Nadja in i livet. Fin häst, lik en storhäst med storhäst stam. Men som tyvärr bar på en kronisk skada som vi aldrig fick bort trots flera klinikbesök och behandlingar. Den här hästen var såå personlig. Hon trivdes inte och hade ont, det märkte man. Hon var lite damp i stallgång. Stod  och skrapa och bet i snörena hela tiden. Hon krubba och var sur mot andra hästar. Men jag älskade henne. I slutet fick hon gå på lösdrift vilket hon trivdes bättre med. Hon var tanken att vara en lite mer klar tävlingshäst till mig, men med tanke på hennes skada, att hon inte kunde bli tävlingshäst så var vi tvungna att släppa iväg henne. Jag är otroligt glad att hon köptes tillbaka av uppfödaren, vars barn nu rider henne och pysslar med henne. Det här är en ponny som tog en stor plats i mitt hjärta. Med stora blanka ögon. Älskade Nadja <3 Visst är hon fin?

IMG_4244_DSC7116_web

Och den 3e ponnyn som jag har haft är kändiskungen Viggo, eller Shafts Lightening Jack. O jääklar vilken ponny han var och han har betytt så mycket för mig. Dels att han fanns där under 9an och första tiden på gymnasiet när mycket annat var tufft, men även för att han fick min ridning att utvecklas och visa resultat. Ja menar, det var med han som mitt mål om SM final gick i uppfyllelse! Vi red utomlands och på Sveriges största tävlingar upp till MSVA, 130. Denna speciella, envisa, målfokuserade lilla individ fick mig att växa enormt som både ryttare och person. Han är idag 22år och vann LA med en ny ägare förra helgen. Det värmer i hjärtat så otroligt mycket <3

IMG_2380

Somsagt ponnytiden är något extremt roligt. Jag är så glad att jag har fått uppleva de stora tävlingarna på ponny! Men jag är samtidigt otroligt nöjd med att ha gått över till storhäst redan när jag var 16år. Det är nästan i senaste laget egentligen men det finns ju andra som väntar betydligt mycket längre. Storhäst är framtiden och då mycket roligare att rida eftersom det är inför framtiden man bygger. Men dessa ponnys kommer alltid ligga mig nära hjärtat <3

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *