Helgens jobb + veckoplanering

Den här helgen har Chickan tränats bra. Passar på att träna lite extra hårt nu veckorna som inte har någon tävling. Nästa tävling är Majpokalen om två veckor.

I fredags red vi först en sväng i skogen och på vägarna för att starta passet med en positiv känsla. Hon blir lätt uttråkad av ridning på banan och jag är därför noga med att hon får vistas mycket utanför banan. Sedan trim i trav och galopp på utebanan. Vädret varierade mellan klar sol och vindstilla, hagel och blåsväder, hela tiden. Galet konstigt väder! Vi la sedan fram läxa ett av Malin, några galoppbommar med 3meter och red över dom på en volt. Vartefter hon gick över dem med bra galopp och i bra form så längde vi efter hand. Hon gjorde det bra! Sedan la vi fram läxa två: en bom på lägsta höjden på sockerbiten. Jobbade med att hon ska gå över den utan att köra in bogen. Hon har lite svårare i vänstervarv men gör det så mycket bättre än vad hon gjorde för någon månad sedan.

I lördags gick hon galoppintervaller utmed diket. Hon var så pigg och på, studdsade och ville sticka de första intervallerna. Men när 8 intervaller var klara slog hon om och blev trött. Vi tog då två stycken lugna intervaller och sen var vi klara. Superbra jobb!

Igår red vi ut en lång sväng i skritt och joggade bort lite träningsverk. Gick sedan ner i ridhuset och stretchade ordentligt i skritt och trav. I galoppen gick hon i låg form men med aktiv galopp. Vi lade sedan fram fyra galoppbommar och red några varv över dem. Hon var lite trött, vilket inte är konstigt. Så passet var mer strechande och lösgörande för att få bort träningsverk. Ändå skönt att hon kommer ut och rör på sig. Skrittade av länge utomhus.

Idag ska hon skrittas vid hand. Tisdag är det lättare trim och på onsdag ska vi åka iväg och hoppa 110 på en Pay and Jump på Åbys första utebana. En superbra idé att de har den hoppningen! Hon var så spänd inne på den stora banan förra Norrköping Horse Show. Och med tanke  på att hon ska hoppa där i år iden så är det skönt att hon får vara inne och titta där på en lägre höjd innan. Dessutom bra att få hoppa på en stor utebana. Blir första utehoppningen för i år! Torsdag ska hon hoppa serier igen!

11303698_10155637020270109_1208790636_n

Vad har ni  för plan i veckan?

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *